Akcie AAPL porostou, protože spotřebitelé si chtějí předobjednat iPhone 14

Raketový nárůst počtu zájemců o iPhone 14 by mohl být vynikajícím katalyzátorem pro akcie AAPL.

Po měsících očekávání společnost Apple (NASDAQ:AAPL) konečně představila mnoho nových inovativních produktů včetně nových hodinek Watch, sluchátek Airpods a dnes již základního modelu iPhone. Včera technologický gigant ukázal investorům a spotřebitelům nový iPhone 14 a co všechno obsahuje. Konkrétně odhalil modely iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro a 14 Max. Jak uvádí autor serveru InvestorPlace William White: „Předobjednávky těchto smartphonů se otevírají tento pátek a náklady jsou stejné ve srovnání s loňskými modely.“ Nejnovější modely jsou však vybaveny satelitní službou, která uživatelům umožňuje telefonovat odkudkoli. Apple také upustil od fyzických SIM karet a zavedl novou digitální variantu. Tato napjatě očekávaná nová produktová řada by mohla být přesně tím, co akcie AAPL potřebují, aby konečně začaly mít vzestupný trend.

Zdroj: Pexels

Přes veškerou dynamiku, kterou tento týden přinesl, se akcie AAPL stále snaží vzplanout. Na začátku dnešního dne rostla, než se propadla, ačkoli její současná trajektorie naznačuje pozdně odpolední rally. Jak se ukazuje, investoři mají důvod k optimismu, že akcie AAPL brzy opět porostou. Studie společnosti AskGamblers ukazuje, že podle služby Google Analytics včera webové vyhledávání fráze „Pre-order iPhone“ vzrostlo o ohromujících 1 210 %. Takový zájem je pro akcie společnosti AAPL velmi dobrou předzvěstí, pokud se promítne do prodejů v následujících týdnech. Podívejme se blíže na to, co mohou investoři očekávat.

Co to znamená pro akcie AAPL

Jak poznamenává CNBC, historicky akcie AAPL po uvedení nového iPhonu na trh nijak výrazně nepřevyšovaly výkonnost indexu S&P500. Údaje společnosti Bernstein ukázaly, že „navzdory obvyklému humbuku si akcie [AAPL] měsíc po odhalení iPhonu obvykle vedou jen přibližně stejně jako trh“. Analytik Toni Sacconaghi uvedl, že firma neočekává, že by tomu letos mělo být u společnosti Apple jinak. To však neznamená, že se akcie AAPL nemohou dostat zpět do zelených čísel, zejména proto, že zájem spotřebitelů o řadu iPhone 14 je zjevně vysoký. Mluvčí společnosti AskGamblers uvedl následující:

iPhone je základem moderní kultury a události společnosti Apple se dostávají na titulní strany novin po celém světě pokaždé, když oznámí nový model nebo funkci. Uvedení iPhone 14 není výjimkou, přičemž tato zjištění zdůrazňují, jak důležité je pro spotřebitele být v obraze s nejnovějšími technologiemi. Nový produkt se také výrazně zaměří na pomoc spotřebitelům, kteří se ocitnou v obtížné situaci, a to prostřednictvím zasílání textových zpráv, když jsou mimo dosah, a zasílání tísňových volání o pomoc.

Je důležité, aby si investoři uvědomili, že nový iPhone poskytl spotřebitelům jen další důvod k jeho používání. Pouze si polepšil a i v době inflace si zachovává počáteční cenu 799 USD. Spotřebitelé nyní budou moci volat, i když se nacházejí mimo dosah mobilní věže, což je důležitá funkce pro nouzové situace. Zájem o vyhledávání dnes sice poklesl, ale stále je dostatečně vysoký na to, aby investoři mohli s jistotou předpokládat, že akcie AAPL porostou. Společnost by také mohla mít na dosah další růstový katalyzátor. Elon Musk uvedl, že společnost SpaceX jedná se společností Apple o možnosti partnerství v oblasti satelitních technologií. Vzhledem k nedávnému přidání satelitu k novému iPhonu se to jeví jako vynikající příležitost pro růst obou společností.

Zdroj: Getty Images

I když akcie AAPL nepředstihnou index S&P 500, mají dobrou pozici k tomu, aby začaly růst, protože vysoký zájem o vyhledávání se promítne do prodejů. Možná to nebude tak rychle, jak by si investoři přáli, ale údaje z AskGamblers naznačují, že je to velmi pravděpodobné.

České ceny jsou již také známé a začínají od 33 490 Kč.