„Defenzivní“ bezpečné přístavy uprostřed nejistých trhů, podle analytiků

Analytici z Wall Street tento týden vyzvali investory, aby uprostřed tržních otřesů zachovali klid a investovali do společností s defenzivními vlastnostmi.

Tyto společnosti mají podle analytiků dobrou pozici v nejistém světě.

CNBC Pro prošla výzkum Wall Street a našla nejlepší bezpečné akcie.

Patří mezi ně např: Dollar General, Quanta a Workday.

Dollar General
Společnost Evercore ISI nedávno zařadila tento diskontní maloobchodní řetězec do svého portfoliového seznamu „Fab 5“, který obsahuje také akcie jako HD, SHW, ORLY a AMZN.

Firma uvádí, že tuto skupinu nazývá „New Defensives“.

Zdroj: Getty Images

„Maloobchodníci s cenovou silou a návštěvností mají nejlepší pozici do konce roku,“ napsal analytik Greg Melich.

Dodal, že Dollar General má „iniciativu a příznivou poptávku po sešívaných výrobcích při 19,5násobku zisku na akcii v roce 23“.

Podle analytika se mu také líbí příznivá expozice společnosti Dollar General vůči spotřebnímu zboží a potravinám.

Kromě toho je podle Melicha nízká dvouciferná celková návratnost pro akcionáře společnosti „atraktivní“.

„Dobrou zprávou je, že zásoby se přestaly zhoršovat. Pokud se poptávka v roce 23 upevní, zisk na akcii by mohl zrychlit,“ uvedla firma.

Melich má cílovou cenu 260 USD za akcii a akcie letos vzrostly o 3,3 %.

Workday
Společnost poskytující cloudový software pro správu financí a lidského kapitálu uspořádala na začátku tohoto týdne výroční analytický den a investiční společnost Canaccord po něm odešla s pocitem většího optimismu.

Podle analytika Davida Hynese jsou akcie „relativně bezpečným místem, kam si můžete pověsit klobouk uprostřed [nejistoty]“.

Zdroj: Reuters

Firma uvedla, že její kontroly ukazují, že Workday je „lídrem kategorie mezi středními a velkými kupujícími, pokud jde o vizi, pověst a schopnost realizace“.

Akcie se letos propadly o 44 %, což však podle firmy činí jejich ocenění atraktivním.

Mezitím, co stále více společností přesouvá své operace do cloudu, má Workday dobrou pozici být klíčovým příjemcem, napsal analytik.

„Ziskový růst je základem příběhu,“ říká.

Hynes také jmenoval dva důležité důvody, proč mají akcie ještě spoustu prostoru pro růst: Workday se těší minimální konkurenci a existuje spousta známek toho, že expanze marží je za rohem.

„Myslíme si, že zde máte obojí, a proto WDAY zůstává na stupni KOUPIT,“ dodal analytik.

Quanta Services
Na společnosti zabývající se elektrotechnickou infrastrukturou se toho líbí hodně, uvedla investiční společnost Stifel na začátku tohoto týdne.

Akcie letos vzrostly o téměř 20 % a Quanta je příjemcem výhod zákona o snížení inflace, napsala začátkem týdne analytička Noelle Diltsová a její tým.

Zdroj: Getty Images

Zdá se, že společnost nyní jede na všechny válce, s „defenzivní, sekulární expozicí v oblasti elektrické T&D (přenos a distribuce) a obnovitelných zdrojů energie, “ uvedla.

Podle analytičky jsou atraktivní zejména investice do modernizace elektrických sítí a systémů. Společnost Quanta se podle ní rovněž podílí na budování infrastruktury pro elektromobily.

„Hnací síly investic energetických společností do infrastruktury pro přenos a distribuci elektřiny jsou nedotčené a měly by přetrvat i ve slabším ekonomickém prostředí,“ uvedla Diltsová.

Firma, jejíž cílová cena je 154 USD za akcii, rovněž předpovídá „silný volný peněžní tok v příštích třech letech“.

„Zůstáváme velmi pozitivní, pokud jde o víceletý výhled společnosti, protože pozice společnosti Quanta na rozhraní přechodu energetiky na výrobu energie s nižšími emisemi uhlíku by měla podpořit silný víceletý růst,“ dodala.