Do těchto dvou akcií vkládají insideři miliony – to z nich dělá atraktivní nákupy

Po lednové akciové rallye byla v posledních dvou měsících příběhem trhů volatilita. Akcie byly na houpačce ještě před nedávným krachem SVB a bankovní potíže posledních dvou týdnů výkyvy nahoru a dolů jen prohloubily.

Zvýšená nejistota v tržních podmínkách přinesla prémii pro analýzu dat, schopnost shromažďovat a dešifrovat množství informací generovaných agregovanou obchodní aktivitou Wall Street. Naštěstí již existují odborníci, kteří se právě tímto zabývají – a investoři mohou následovat jejich vodítka, aby našli solidní výběr akcií.

Insideři, firemní úředníci na vysoce odpovědných pozicích, kteří se zodpovídají jak správním radám, tak akcionářům, mají o akciích svých vlastních společností jasnější přehled, než jaký může získat kterýkoli investor – a protože jsou to lidé, budou na základě těchto informací obchodovat. Aby byly zachovány spravedlivé podmínky, regulační orgány od nich vyžadují pravidelné zveřejňování těchto obchodních aktivit – a tyto zveřejněné obchody poskytují investorům cenný pohled na celou řadu akcií. Koneckonců, pokud insideři nakupují ve velkém, možná si akcie zaslouží bližší pohled.

Zdroj: Getty Images

A tak jsme to udělali. Pomocí datových nástrojů jsme vybrali dvě akcie, které se vyznačují nedávnými mnohamilionovými nákupy akcií insidery. Nejedná se o běžné obchody – jednalo se o vedoucí pracovníky společnosti, kteří za velké nákupy utratili 2 miliony dolarů a více. Když k tomu připočteme konsenzuální hodnocení akcií Strong Buy a téměř 100% potenciál růstu v nadcházejícím roce, máme tu něco, co by mohlo zaujmout každého investora. Zde jsou podrobnosti.

Guardant Health (GH)

První akcií na našem seznamu je Guardant Health, lídr v oblasti inovačního genomického testování. Společnost využívá jako základ pro své precizní onkologické testování tekutou biopsii, především krevní odběry. Guardant nabízí lékařským laboratořím přístup k řadě vlastních krevních testů, souborů dat a pokročilých analytických metod s dlouhodobým cílem využít tyto metody a soubory dat v boji proti různým druhům rakoviny.

Zdroj: Getty Images

Prozatím může společnost Guardant nabídnout několik sad krevních testů, které poskytují kompletní genomické testování prostřednictvím minimálně invazivní metody. Test Guardant360 CDx, kompletní genomický krevní test pro všechny solidní druhy rakoviny, byl prvním takovým testem, který byl schválen FDA. Tento test je schopen poskytnout kompletní výsledky za pouhých 7 dní bez invazivních aspektů tkáňových testů.

Kromě toho má společnost Guardant k dispozici test, který pracuje s tradičnějšími tkáňovými biopsiemi. Test Guardant360 TissueNext dokáže tyto větší vzorky využít k poskytnutí genomických dat a dalších výsledků v případech, kdy nestačí odběr krve. A konečně, test Guardant360 Response společnosti Guardant je test pouze z krve, který lékařům umožňuje sledovat změny v cirkulující nádorové DNA, tedy molekulární odpověď, což jim umožní rychleji zjistit, jak pacient reaguje na cílenou léčbu, jako je imunoterapie nebo chemoterapie.

V nedávné tiskové zprávě, která ukazuje praktickou hodnotu testů společnosti Guardant, společnost Sermonix Pharmaceuticals odhalila, že používá test Guardant360 CDx ke screeningu pacientů zařazených do 3. fáze klinického hodnocení v léčbě rakoviny prsu.

V další nedávné tiskové zprávě společnost Guardant zveřejnila, že podala u FDA žádost o schválení před uvedením na trh pro svůj krevní test Shield. Tento nový test slouží ke screeningu kolorektálního karcinomu; žádost o schválení byla předložena na základě registrační studie zahrnující více než 20 000 pacientů, která dosáhla 83% citlivosti při detekci kolorektálního karcinomu.

Zdroj: Getty Images

Ačkoli společnost Guardant obvykle hospodaří s čistou ztrátou, v posledních třech čtvrtletích zaznamenala postupný nárůst příjmů v horní linii. V posledním oznámeném čtvrtletí, tj. ve 4Q22, dosáhla společnost Guardant příjmů ve výši 126,9 milionu USD, což představuje meziroční nárůst o 17 %. To bylo téměř o 3 miliony dolarů více, než se očekávalo. Negativní stránkou věci je, že výhled společnosti, který předpovídá tržby na fiskální rok 2023 v rozmezí 525 až 540 milionů USD, byl výrazně pod konsensuálním odhadem analytiků ve výši 554,6 milionu USD.

Když se obrátíme na insidery, zjistíme, že spoluředitel společnosti Helmy Eltoukhy teprve minulý týden nakoupil více než 93 000 akcií za téměř 2,45 milionu dolarů. Jeho kolega a spoluředitel AmirAli Talasaz provedl podobný nákup ve stejnou dobu, kdy si vybral 97 000 akcií za 2,5 milionu USD. Díky těmto nákupům dosáhl Eltoukhy celkový podíl ve společnosti 57,3 milionu dolarů a Talasaz 54,5 milionu dolarů.

Pro analytika společnosti Canaccord Genuity Kylea Miksona je klíčovým bodem v celé věci předložení žádosti o schválení štítu. Mikson píše: „Považujeme to za solidní milník a uznáváme, že toto načasování bylo do značné míry očekávané… [vidíme] pro Shield solidní budoucnost v oblasti CRC a dalších druhů rakoviny (uznáváme, že přijetí screeningu založeného na krvi může trvat déle, než jsme původně předpokládali). Plně očekáváme, že Shield dosáhne schválení FDA (možná do 1H24) a úhrady ze strany Medicare. Tyto katalyzátory (stejně jako zařazení do směrnic USPSTF) však budou trvat nejméně 12 měsíců. Přesto se domníváme, že akcie neodrážejí další solidní franšízy společnosti… na základě naší desetileté analýzy DCF se domníváme, že akcie jsou na současných úrovních velmi přesvědčivé.“

Na základě všech výše uvedených skutečností hodnotí společnost Mikson tuto akcii jako nákupní s cílovou cenou 60 USD, což naznačuje robustní potenciál růstu o 128 % v příštích 12 měsících.

Tato špičková zdravotnická akcie získala 15 nedávných hodnocení analytiků z Wall Street, z toho 12 na Buy a 3 na Hold – což představuje konsenzuální hodnocení Strong Buy. Akcie se obchodují za 26,26 USD a jejich průměrná cílová cena 51,38 USD naznačuje, že v nadcházejícím roce mají 96% nárůst.

Enovix (ENVX)

Druhá akcie, na kterou se podíváme, je společnost Enovix, lídr v oblasti návrhu a výroby baterií nové generace. Společnost se zaměřuje na vývoj nových baterií využívajících křemíkové anody, 3D architekturu a omezení proti vybíjení, které se společně používají k vytvoření baterií s vyšší hustotou energie potřebnou k napájení dnešních špičkových výrobků, od špičkové elektroniky až po elektromobily.

Technologie společnosti Enovix je založena na křemíkových anodách, které slibují, že umožní výrobu baterií s dvojnásobnou kapacitou oproti současným grafitovým anodám. Vysoká hustota energie, kterou tato nová technologie baterií umožňuje, je základem řady produktů společnosti Enovix, malých bateriových článků určených pro nositelnou elektroniku, mobilní telefony a přenosné počítače.

Zdroj: Getty Images

V posledních dnech společnost Enovix vydala dvě důležité aktualizace. První se týká její nové generace autolinu, tedy konstrukce její další výrobní řady nazvané „Gen2 Autoline“. Jedná se o důležitý milník na cestě společnosti k dalšímu rozšiřování výroby. Návrh linky Gen2 Autoline byl schválen představenstvem společnosti a bude se vyznačovat zvýšenou automatizací a paralelismem spolu s další in-line metrologií.

Začátkem tohoto měsíce bylo také oznámeno umístění prvního velkosériového výrobního závodu společnosti Enovix. Společnost umístí tento závod, nazvaný „Fab-2“, v Penangu v Malajsii. Toto umístění bude využívat výhod kvalifikované pracovní síly, příznivého podnikatelského prostředí a blízkosti výrobních hal zákazníků.

Podíváme-li se na obchody s důvěrnými informacemi, zjistíme, že Thurman Rodgers z představenstva společnosti Enovix v posledních dnech uskutečnil řadu velkých nákupů v celkovém objemu 262 710 akcií společnosti – ty mají v současné době hodnotu více než 2,8 milionu dolarů. Tato nákupní aktivita přišla necelý týden po další sérii nákupů 70 134 akcií.

Analytik Derek Soderberg ze společnosti Cantor Fitzgerald ve své nedávné zprávě o společnosti Enovix uvádí schválení Gen-2 na předním místě svého výhledu vyhlídek společnosti a píše: „Domníváme se, že schválení návrhu Gen2 představuje pro společnost Enovix významný milník. Domníváme se, že tento výsledek snižuje riziko realizace a měl by přispět k důvěře investorů v příběh společnosti. I nadále věříme, že Enovix je vysoce průlomová společnost s několikaletou vedoucí technologickou pozicí, která jí umožní získat podíl na značném, rostoucím trhu lithium-iontových baterií. Naše důvěra v tento příběh roste po oznámení schválení designu Gen2…“

Tyto komentáře přicházejí spolu s ratingem Overweight (Koupit) a cílovou cenou 25 USD, která znamená robustní potenciál růstu o 123 % v příštím roce.

Přestože společnost Enovix zůstává vysoce spekulativní společností, Wall Street jí přeje. Všech 9 nedávných hodnocení analytiků je pozitivních, což znamená jednomyslné konsenzuální hodnocení Strong Buy, a průměrná cílová cena 22 USD naznačuje potenciál růstu o 96 % oproti současné obchodní ceně 11,22 USD.