Cathie Woodová zdvojnásobuje tyto 2 akcie pod 5 dolarů

Vzhledem k agresivní politice Fedu v oblasti zvyšování úrokových sazeb se zdá, že o měkkém přistání americké ekonomiky nemůže být řeč. Takový je alespoň názor Cathie Woodové, která se proto připravuje na tvrdé přistání.

„Rychlost peněz se zplošťuje,“ uvedla nedávno generální ředitelka společnosti ARK Investment Management v souvislosti s nedávným bankovním zmatkem, zatímco Woodová rovněž očekává výrazné zpomalení nominálního hrubého domácího produktu. To vše jsou však podle ní slepé skvrny Fedu, protože se stále „dívá na zpožděné ukazatele“.

Ať už přijde měkké nebo tvrdé přistání, Woodová se mezitím neostýchá naložit s akciemi, kterým věří, ať už je makroekonomické pozadí jakékoliv. Woodová, která je tolerantní k riziku, je známá tím, že se drží svého, i když jsou žetony dole, a často jde proti proudu se svým osobitým přístupem k investování.

Zdroj: Bloomberg

Její nedávné nákupy zahrnovaly dvojici jmen, která se prodávala za méně než 5 USD. Pojďme zjistit, proč si Woodová myslí, že tyto tituly jsou připraveny přinést zisk.

Genius Sports Limited (GENI)

První akcií, na kterou Woodová sází, je příznačně Genius Sports, společnost, která působí na křižovatce, kde se setkávají sport, sázení a média. Společnost nabízí technologické produkty, které propojují celý sportovní ekosystém – mimo jiné od správy dat přes streamování videa až po sázkové technologie a obsah. Společnost Genius si vybudovala vztahy s více než 400 sportovními ligami a federacemi a více než 300 sázkovými značkami, přičemž ročně pokrývá více než 285 000 sportovních událostí.

Od vstupu na burzu cestou SPAC v dubnu 2021 se akcie většinou pohybovaly v pozadí, protože trh se obrátil proti ztrátovým společnostem. V poslední zprávě za 4Q22 však společnost vykázala solidní růst tržeb.

Zdroj: Getty Images

Tržby podpořené segmentem mediálních technologií vzrostly meziročně o 25 % na 105,3 milionu USD. Současně se skutečně snížily náklady na tržby a pomohly společnosti dosáhnout hrubého zisku ve výši 3,2 milionu USD, což je velký obrat oproti hrubé ztrátě ve výši 25,4 milionu USD ve stejném období před rokem. A zatímco výhled tržeb na rok 23 počítá se zpomalením růstu na 14,7 %, upravený zisk EBITDA by měl vykázat velké zlepšení o 160 % a dosáhnout 41 milionů USD.

Woodové se musí líbit, co zde vidí. V prvním čtvrtletí nakoupila 385 001 akcií prostřednictvím ETF ARKW (ARK Next Generation Internet). Její celkový podíl nyní činí 5 106 674 akcií, které mají aktuálně hodnotu přes 20 milionů dolarů.

Analytik Jordan Bender z JMP, který odráží Woodové pozitivní postoj, uvádí býčí argumenty.

„Genius se nachází mezi několika obchodními modely v online ekosystému. Přirovnáváme ji k online hrám v USA a Evropě, ale nese charakteristiky společností z oblasti informační a datové analytiky, které se obchodují na úrovni 21x EBITDA. Vnímáme ji jako býčí případ pro ocenění, protože obchodní model se investorům osvědčil. Obchodování na úrovni 12x konsensuální EBITDA 2024E považujeme za atraktivní příležitost pro investory vlastnit ziskový a různorodý online byznys,“ vyjádřil se Bender.

Převedeme-li tyto myšlenky do hodnocení a čísel, Bender hodnotí akcie jako Outperform (tj. Buy), zatímco jeho cílová cena 7 USD dává prostor pro 12měsíční výnosy ve výši 70 %.

Zdá se, že analytici z ulice jsou zde v naprosté shodě; všech 5 nedávných hodnocení je pozitivních, což přirozeně poskytuje této akcii konsenzuální hodnocení Strong Buy. Průměrná cílová hodnota 7 USD je totožná s cílem Bendera.

JOBY Aviation (JOBY)

Je dobře známo, že Woodová dává přednost nejmodernějším disruptorům, a další akcie, na kterou se podíváme, to rozhodně nabízí. Společnost Joby je zastáncem sdílení elektrické letecké dopravy. Co to znamená? Inu, tato letecká společnost vyvíjí elektrické letadlo s kolmým startem a přistáním (eVTOL). Laicky řečeno – leteckou taxislužbu. Myšlenka je jednoduchá: sdílení jízd letem, čímž se vynechá doprava a nabídne se ekologická alternativa k jízdě autem.

Tato futuristická vize zatím není realitou, ale blíží se k ní. V polovině února společnost oznámila, že ve svém výrobním závodě pro piloty v kalifornské Marině zahájila konečnou montáž svého prvního letadla odpovídajícího požadavkům eVTOL (a pilotovaného). Společnost JOBY předpokládá, že bude první firmou, která zkonstruuje vyhovující letoun eVTOL. Očekává se, že letové zkoušky budou zahájeny někdy v průběhu prvního pololetí roku 23.

Zdroj: Reuters

A začátkem února společnost oznámila, že dokončila 2. etapu (z 5) potřebnou k získání certifikace FAA, čímž se stala první společností eVTOL, která tohoto milníku dosáhla, a přiblížila se tak o krok blíže svému cíli zahájit do roku 2025 komerční provoz pro cestující.

Woodová se mezitím připravuje na vzlet. V prvním čtvrtletí nakoupila 574 301 akcií prostřednictvím fondů ARKQ (ARK Autonomous Technology & Robotics ETF) & ARKX (ARK Space Exploration & Innovation ETF). Její celkový podíl nyní činí 447 648 akcií v ARKQ a 1 286 772 akcií v ARKX. Dohromady mají nyní hodnotu 6,6 milionu dolarů.

Tento disruptor zaujal také analytika společnosti Cantor Andrese Shepparda, který se domnívá, že Joby je na dobré cestě k dosažení svých cílů.

„Z dlouhodobého hlediska zůstáváme u společnosti JOBY býčí a povzbuzuje nás pokrok společnosti na cestě k získání certifikace FAA a komercializaci v roce 2025,“ uvedl Sheppard. „Povzbudila nás také nedávná návštěva úřadujícího správce FAA Billyho Nolena v sídle společnosti JOBY, která podle našeho názoru svědčí o tom, že regulační orgány podporují pomoc při uvádění těchto letadel na trh. Společnost JOBY plánuje pracovat na jednotlivých zbývajících fázích certifikace současně a očekáváme, že v letech 2023 a 2024 bude docházet k neustálému pokroku.“

„A co je ještě důležitější,“ dodal analytik, „domníváme se, že společnost JOBY má velmi silnou likvidní pozici s celkovou likviditou ~1,1 milionu dolarů (ve 4. čtvrtletí), což je podle našeho názoru nejen nejvyšší hodnota v odvětví, ale také dostatečná hodnota pro financování podniku během certifikace i komercializace.“

Za tímto účelem Sheppard hodnotí JOBY jako Overweight (tj. Buy) spolu s cílovou cenou 9 USD. Pokud bude tato hodnota splněna, investoři si za rok připíšou velké zisky ve výši 136 %.

Ne všichni jsou si však tak jistí. Na jiných místech Wall Street získala akcie po jednom hodnocení „koupit“, „držet“ a „prodat“, což znamená, že konsenzuální hodnocení je „držet“. Přesto jsou zde býci velmi optimističtí a průměrná cílová hodnota 7,67 USD naznačuje, že akcie v následujících měsících vystoupají o 101 % výše.