Warren Buffett a Morgan Stanley mají jedno společné: oba mají rádi tyto dvě akcie

Investoři, kteří v nejistém tržním prostředí hledají alfa efekt, by mohli udělat něco horšího než jít ve stopách legendárních výběrčích akcií a pravděpodobně žádný z nich se nemůže rovnat pověsti Warrena Buffeta. Ne nadarmo je „věštec z Omahy“ považován za jednoho z největších investorů všech dob a za téměř 60 let, mezi lety 1965 a 2022, výnosy jeho firmy Berkshire Hathaway zdvojnásobily výnosy indexu S&P 500.

Rozhodně se tedy vyplatí nahlédnout do Buffettova portfolia a zjistit, které akcie v současnosti drží. A když některé z těchto akcií podpoří i jedna z nejlepších bank na Wall Street, například Morgan Stanley, je to ještě silnější signál, že by tyto akcie mohly být zralé k nákupu.

Zdroj: Reuters

S tímto vědomím jsme otevřeli databázi, abychom zjistili podrobnosti o dvojici akcií, které dostaly palec nahoru od obou těchto investičních institucí. Tady je stručné shrnutí.

Nu Holdings (NU)

Warren Buffett nesnáší bitcoin, že? Možná ano, ale zajímavé je, že drží pozici v Nu Holdings, přední brazilské fintech společnosti, která již nabízí platby bitcoiny.

Když pomineme tuto pikantní informaci, tento finanční disruptor poskytuje platformu digitálního bankovnictví a uspokojuje již více než 36 % dospělé brazilské populace, přičemž expandoval také do Mexika a Kolumbie. Silnou penetraci získala prostřednictvím své mobilní aplikace, která nabízí širokou škálu finančních služeb. Přestože v Latinské Americe žije 600 milionů lidí, míra rozšíření bankovních služeb a kreditních karet v tomto regionu patří k nejnižším na světě. Společnost NU má proto dobrou pozici k získání značné části tohoto trhu s nedostatečnou obsluhou.

Zdroj: Getty Images

Růst na trhu je impozantní, což se projevilo i v posledním čtvrtletním odečtu za 4Q22. Tržby podpořené rozšířením aktivní brazilské klientské základny a křížovým prodejem produktů vzrostly meziročně o 128 % na 1,45 miliardy dolarů, zatímco adj. čistý zisk se dramaticky zvýšil z 3,2 milionu dolarů ve 4. čtvrtletí 2021 na 113,8 milionu dolarů. Rok 2022 společnost zakončila se 74,6 milionu zákazníků, což představuje 38% meziroční nárůst.

Není tedy divu, že se Buffettovi toto jméno líbí. V současné době vlastní 107 118 784 akcií. Ty mají při současné tržní ceně hodnotu severně od 508 milionů dolarů.

Analytik Morgan Stanley Jorge Kuri se mezitím neostýchal předložit býčí argumenty pro tohoto narušitele bankovního trhu LATAM.

„Domníváme se, že Nubank má dobrou pozici k vybudování jedné z největších a nejhodnotnějších bankovních franšíz v Latamské Americe, a to díky vynikajícím technologiím, nejlepší spokojenosti zákazníků ve své třídě, hodnotné značce a silné kohortní výkonnosti a jednotkové ekonomice,“ vysvětlil Kuri. „Společnost má několik atraktivních možností, jak zvýšit růst nejvyšší linie, včetně rychle se rozšiřující klientské základny, zavádění a křížového prodeje nových produktů, nových geografických oblastí, fúzí a akvizic a potenciální expanze do nových obchodních vertikál. Příznivé demografické trendy poskytují trvalé příležitosti k růstu.“

Tyto komentáře jsou základem pro Kuriho rating Overweight (tj. Buy), zatímco jeho cílová cena 10 USD dává prostor pro jednoroční růst o vysokých 111 %.

Když se nyní podíváme na zbytek ulice, ostatní analytici jsou na stejné vlně. S 5 Buy a 1 Hold analytikem se na ulici hovoří o tom, že NU je Strong Buy. Akcie se v současné době obchodují za 4,75 USD a jejich průměrná cílová cena je 6,92 USD, což naznačuje roční zisk 46 %.

Snowflake Inc. (SNOW)

Akcie Snowflake, na kterou se podíváme, je poskytovatelem datového cloudu a nabízí veřejnou službu, která umožňuje organizacím sdružovat zdroje a využívat téměř neomezeného rozsahu a výkonu. Když se na společnost Snowflake podíváme v číslech, zjistíme, že má více než 7 800 zákazníků (včetně 330 zákazníků v hodnotě přesahující milion dolarů) a 3,7 miliardy dolarů nevyřízených zakázek.

Když společnost Snowflake v září 2020 hlasitě vstoupila na veřejné trhy, učinila tak jako největší softwarové IPO v historii a během svého prvního obchodního dne zdvojnásobila svou tržní kapitalizaci. Akcie však nebyly imunní vůči celkové situaci na trhu a za posledních 12 měsíců ustoupily o 41 %.

Zdroj: Pexels

Přesto výsledky společnosti za čtvrté čtvrtletí fiskálního roku 2023 přinesly překonání horního i dolního řádku. Tržby meziročně vzrostly o 53,5 % na 589,01 milionu USD a překonaly očekávání o 13,56 milionu USD. Adj. zisk na akcii ve výši 0,14 USD překonal prognózu 0,05 USD. Kromě toho společnost také schválila program zpětného odkupu akcií v hodnotě 2 miliard USD.

Investory však zklamal výhled, který naznačoval zpomalení růstu. Pro 1QF24 společnost očekává tržby z produktů v rozmezí 568-573 milionů USD, což představuje meziroční růst o 44-45 %. Ulice očekávala 582,1 milionu USD.

Buffett, který je známý svou strategií „kup a drž navždy“, jistě také slyšel často opakovanou větu „data jsou nová ropa“. Vlastní 6 125 376 akcií společnosti SNOW, které mají v současné době hodnotu 842 milionů dolarů.

Morgan Stanley zde vstupuje do hry s pětihvězdičkovým analytikem Keithem Weissem, který se domnívá, že měkký výhled F24 není důvodem k obavám.

„Ačkoli jsme zklamáni pomalejším tempem růstu, které se nyní očekává ve FY24, zůstáváme přesvědčeni o dlouhodobé příležitosti, která před Snowflake stojí, a o konkurenčním postavení společnosti pro tuto příležitost. V průběhu FY23 společnost Snowflake dosáhla pokroku v rozšiřování portfolia řešení o nová řešení, jako je Snowpark a Streamlit, v orientaci na trh, na specifické průmyslové vertikály a v rozšiřování partnerského ekosystému – včetně pozoruhodného rozšíření go-to-market partnerství s AWS, a zároveň v rychlém zvyšování marží,“ napsal Weiss.

Weiss proto hodnotí akcie SNOW jako Overweight (tj. Buy) s cílovou cenou 215 USD. V následujících 12 měsících by si tak akcie měly připsat 56% zisk.

Na jiných místech ulice akcie získaly dalších 20 bodů „Buys“, 5 bodů „Holds“ a 1 bod „Sell“, což znamená konsenzuální hodnocení „Moderate Buy“. Analytici očekávají, že akcie v příštím roce posílí o 34 %, vzhledem k tomu, že průměrná cílová hodnota činí 184,17 USD.