Seznamte se s nejmladším miliardářem na světě Alexandrem Wangem. Jak to dokázal?

Alexandr Wang má podle odhadů ve společnosti Scale AI podíl 15 % v hodnotě asi 1 miliardy dolarů, což z něj dělá nejmladšího self-made miliardáře na světě.

Jako dítě byl Alexandr Wang nadšenec do matematiky, který se rád účastnil národních matematických a programátorských soutěží. Ve svých 25 letech je nejmladším self-made miliardářem na světě a jeho společnost využívá umělou inteligenci k analýze toho, jaké škody způsobují ruské bomby na Ukrajině.

Wangova šestiletá společnost Scale AI se sídlem v San Francisku již uzavřela tři kontrakty v hodnotě 110 milionů dolarů, aby pomohla americkému letectvu a armádě využívat umělou inteligenci, uvedl časopis Forbes.

Technologie Scale AI pracuje mnohem rychleji než lidští analytici při zkoumání satelitních snímků a je užitečná nejen pro armádu. Podle Forbesu využívá Scale více než 300 společností, například Flexport a General Motors, které pomáhají získávat informace z nezpracovaných dat, jako jsou například nezpracované záběry ze samořízených aut nebo miliony dokumentů.

Zdroj: Reuters

„Každé průmyslové odvětví sedí na obrovském množství dat,“ uvedl Alexandr Wang pro Forbes. „Naším cílem je pomoci jim odhalit potenciál těchto dat a posílit jejich podnikání pomocí umělé inteligence.“

Společnost založil v 19 letech a nyní, po loňském kole financování ve výši 325 milionů dolarů, ocenil Scale AI na 7,3 miliardy dolarů, uvádí zpráva Forbesu. V ní má Wangův 15procentní podíl podle odhadů hodnotu asi 1 miliardy dolarů, což z něj dělá nejmladšího self-made miliardáře na světě.

Wangovi rodiče byli fyzikové a pracovali na zbrojních projektech pro americkou armádu. Když byl na škole, věnoval se kódování v Quoře, kde se seznámil s Lucy Guo a později s ní založil společnost Scale AI. „Rodičům jsem řekl, že to bude jen věc, kterou budu dělat přes léto,“ řekl Wang časopisu Forbes. „Do školy jsem se už samozřejmě nevrátil.“

Artykuł Seznamte se s nejmladším miliardářem na světě Alexandrem Wangem. Jak to dokázal? pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *