2 kryptoměny na průměrování ceny v příštích 3 měsících. Co se vyplatí?

Těchto šest kryptoměn bude v příštích třech měsících pravděpodobně volatilních. Jsou však blízko koryta poté, co za posledních 6 měsíců klesly o více než 60 %. Investoři by měli zvážit, zda do nich v příštích třech měsících investovat s průměrnými náklady v dolarech.

Pravdou je, že trh s kryptoměnami se propadl. Důvodů bylo hned několik: nedávné zpřísnění úrokových sazeb Federálním rezervním systémem a následný propad akciového trhu z 10. června. Tehdy Federální rezervní systém zvýšil úrokovou sazbu Fed Funds a začal utahovat likviditu na trhu dluhopisů nákupem státních cenných papírů. Důvodem bylo očekávané zvýšení inflace v květnu.

Zdroj: Unsplash

Dalším důvodem, proč k tomu dochází, je, že se objevil druhý fond likvidity Defi (Decentralizované finance), který začal „pozastavovat“ výběry. Hongkongská úvěrová platforma s názvem Babel jednala tak, že pozastavila odkupy a výběry.

To vyvolalo další paniku a mnoha jejím investorům nezbylo než „zlikvidovat“ své další významné podíly v kryptoměnách.

Během podobných panik se samozřejmě vyplatí pomalu akumulovat, když se domníváte, že by aktivum mohlo být na dně, i když další poklesy mohou být na cestě. Neexistuje totiž žádná záruka, že tomu tak bude. Právě v této situaci se nyní nacházíme.

Ponořme se do těchto kryptoměn a podívejme se na ně.

Bitcoin (BTC-USD)

Bitcoin (BTC-USD) je největší kryptoměna a první digitální decentralizovaná kryptoměna. Podle serveru Coinmarketcap.com existuje 21 milionů tokenů Bitcoin a do oběhu jich bylo nyní vydáno více než 19 milionů.

To znamená, že 9,5 % jeho zásoby tokenů může být vydáno při stále vyšší hashovací míře neboli obtížnosti pro těžaře Bitcoinu. To také zajišťuje, že během několika příštích let by se tato kryptografie mohla nakonec posunout výše, protože se projeví efekt nedostatku nabídky.

Bitcoin, největší kryptoměna, klesl od začátku roku o 60 % na 18 998 USD k 18. červnu z 47 686,81 USD na konci roku 2021. Navíc ze svého maxima 76 566 dolarů ze 7. listopadu je nyní kryptografie níže o více než 75 %.

Zdroj: Unsplash

Ethereum (ETH-USD)

Jeden investor nyní přirovnává výprodej kryptoměn k panice z roku 1907. Tehdy ještě neexistoval Federální rezervní systém. A „JP Morgan byl nucen zasáhnout vlastními prostředky a pak shromáždit všechny ty, kteří byli solventní, aby situaci napravili“.

Jde o to, že jakmile investoři uvidí velký pokles na trhu s Bitcoinem a/nebo Ethereem, budou se do kryptoměn opět shromažďovat. To se zatím nestalo a předpokládám, že se tak nestane dříve, než Ethereum překročí hranici 1 000 USD.

Ethereum je druhou největší kryptoměnou a blíží se doba, kdy přejde na proof-of-stake, od proof-of-work (těžba kryptoměn). Na úrovni 995 USD z 18. června je Ethereum od začátku roku o 73,6 % níže a téměř o 80 % níže než na svém vrcholu 4 812 USD ze 7. listopadu.

To jej řadí do raritního teritoria. Jak dlouho se Ethereum udrží pod hranicí 1 000 USD, je velmi sporné, protože se zdá, že jde o hlavní červenou linii. Mám podezření, že Ethereum pod 1 000 USD nezůstane příliš dlouho. To z něj dělá velmi dobrou příležitost začít do něj investovat s průměrnými náklady v dolarech, dokud bude cena pod 1 000 USD.

Artykuł 2 kryptoměny na průměrování ceny v příštích 3 měsících. Co se vyplatí? pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.