Akcie společnosti MULN získávají před zahájením prodeje akcií Russell 2000

Společnost Mullen Automotive (NASDAQ:MULN) byla v červnu letošního roku jednou z nejrychleji se pohybujících akcií. Akcie společnosti MULN pokračují v růstu, tentokrát dnes vzrostly, protože investoři oceňují její zařazení do indexů Russell 2000 a Russell 3000, ke kterému došlo 27. června.

Jak upozorňuje přispěvatel serveru InvestorPlace William White, tyto přírůstky do indexů nejsou triviální. Přidání dané akcie do indexu – a to i do indexů sledujících akcie s menší kapitalizací – obvykle vede k většímu objemu obchodů a zájmu investorů. Pro společnost Mullen, která je rostoucím hráčem v oblasti elektromobilů (EV), je více diváků dobrá věc.

Zdroj: Mullen

Nicméně od oznámení zařazení společnosti Mullen 6. června se nálada kolem akcií souvisejících s elektromobily rozptýlila. Akcie společnosti MULN se po oznámení propadly z hodnoty kolem 1,40 USD za akcii směrem k úrovni 1 USD. Dnešní rally, stejně jako další rally v uplynulém týdnu, však umožnily investorům do společnosti Mullen získat zpět většinu tohoto poklesu. Akcie se nyní obchodují kolem 1,30 USD za kus.

Pojďme se ponořit do toho, co by investoři mohli chtít sledovat směrem k zařazení do indexu.

Do zařazení společnosti Mullen do indexů Russell 2000 a Russell 3000 zbývá ještě o něco více než týden. Mnohým obchodníkům se to může zdát jako věčnost. Dlouhodobějším investorům, kteří nakoupili akcie MULN při tomto oznámení, to tak určitě připadalo.

Nicméně s blížícím se 27. červnem se společnost Mullen pravděpodobně dostane do centra pozornosti více investorů. Navzdory spíše medvědímu makroprostředí by zařazení akcií MULN mohlo zvýšit objem nákupů. Indexové fondy a další institucionální investoři sledující tyto indexy budou nuceni nakupovat akcie. V souladu s tím je tento nucený nákupní tlak něčím, na co se investoři mohou dívat jako na vlnu, kterou je třeba zachytit na cestě vzhůru.

Do jaké míry se tato nákupní vlna již promítla do akcií MULN, se teprve ukáže. Odtud to pravděpodobně zůstane hrbolatá jízda, protože investoři budou nadále trávit katalyzátory. V letošním roce měl akciový trh jen málo pozitivních katalyzátorů, na které by mohl poukázat. Proto bude zajímavé sledovat, kam se MULN vydá příště.

Artykuł Akcie společnosti MULN získávají před zahájením prodeje akcií Russell 2000 pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *