Jižní Korea prodlouží dobu obchodování na domácím trhu s devizami. Proč?

Jižní Korea ve snaze přilákat více zahraničních investorů prodlouží obchodní hodiny na svém pevninském devizovém trhu do dvou hodin ráno místního času.

Tento krok je součástí plánu, který má nakonec umožnit, aby se na pevninském trhu obchodovalo nepřetržitě, uvedlo ministerstvo financí ve svém prohlášení, aniž by upřesnilo, kdy nové hodiny vstoupí v platnost. Úřady také umožní zahraničním finančním institucím účastnit se přímo domácího mezibankovního trhu, aniž by musely v zemi zřizovat pobočky.

Nová pravidla se zavádějí v době zvýšené volatility, protože obavy ze zrychlující se inflace a zpomalujícího se globálního růstu zasahují rizikovější aktiva. Zvýšení zahraniční účasti může zvýšit likviditu devizového obchodování a připravit půdu pro zařazení Jižní Koreje do indexu MSCI World.

Zdroj: Pixabay

V současné době se na pevninském trhu obchoduje od 9:00 do 15:30. Zahraniční investoři se musí spoléhat na derivátové kontrakty známé jako nedoručitelné forwardy, aby mohli řídit svou expozici vůči wonům na pevninském trhu, a to kvůli nařízení, které omezuje obchodování s měnou mezi nerezidenty pro účely kapitálových transakcí.

Ministerstvo uvedlo, že ve třetím čtvrtletí oznámí další plány na rozvoj devizového trhu, včetně podrobností o obchodních hodinách a účastnících. Obchodní hodiny byly podle ministerstva zpočátku prodlouženy do 2:00 soulského času, takže trh bude otevřen přibližně do 19:00 středoevropského času.

Zdroj: Unsplash

Ve svém přehledu dostupnosti globálního trhu zveřejněném 9. června společnost MSCI Inc. uvedla, že jihokorejský devizový trh potřebuje zlepšení, a jako překážku uvedla omezení obchodování na pevnině. „Neexistuje žádný offshore měnový trh a na onshore měnovém trhu přetrvávají omezení,“ uvedl poskytovatel indexů ve zprávě.

V letošním roce se won vůči dolaru propadl přibližně o 8 % a zaostal za všemi svými rozvíjejícími se asijskými kolegy, protože obavy z globálního růstu zasáhly měnu citlivou na riziko.

Artykuł Jižní Korea prodlouží dobu obchodování na domácím trhu s devizami. Proč? pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *