Způsoby, jak můžete shortovat kryptoměny při nepříjemném pádu bitcoinu

Zájem o shortování kryptoměn stoupá, protože Bitcoin a Ethereum se stále propadají.

Vzhledem k tomu, že krach kryptoměn nadále tlačí digitální aktiva dolů, investoři projevují zájem o způsoby, jak kryptoměny shortovat. S tím, jak Bitcoin (BTC-USD) vyhlíží pokles pod hranici 20 000 dolarů za bitcoin, začínají totiž investoři sázet proti volatilním měnám.

Přestože někteří investoři kdysi považovali krypto za potenciální zajištění proti inflaci, trh zaznamenal prudké ztráty. Některé z největších kryptoměn podle tržní kapitalizace letos ztratily více než polovinu své hodnoty.

Zdroj: Pexels

Myšlenka shortování kryptoměn je poněkud nová. Na rozdíl od akcií, které mohou investoři jednoduše prodat na volném trhu s možností odkoupit je zpět za méně peněz, pokud by cena akcie klesla, je shortování kryptoměn o něco složitější.

Neexistuje žádný přímý způsob, jak shortovat krypto, ale spíše existují obchůdky, které investorům umožňují těžit z poklesu krypto trhu.

5 způsobů, jak můžete shortovat krypto

Maržové obchodování zůstává pravděpodobně nejpohodlnějším způsobem, jak shortovat bitcoin a další kryptoměny. Mnoho nejoblíbenějších kryptoměnových platforem a brokerských společností umožňuje svým uživatelům půjčovat si peníze na vytvoření čistých krátkých pozic na určitých kryptoměnách. Binance a Kraken jsou dvě oblíbené možnosti takového obchodování.Shortování kryptoměn prostřednictvím trhů s futures je také poměrně jednoduchý způsob, jak vydělat na krachu kryptoměn. Nákupem kontraktů na bitcoiny, které předpovídají nižší cenu k určitému datu, můžete v případě, že se ukáží jako přesné, vydělat. Chicagská komoditní burza nabízí futures kontrakty na vybrané kryptoměny.Predikční trhy jsou také poměrně jednoduchým způsobem, jak vsadit proti kryptoměnám. Pomocí trhů s predikcemi kryptoměn, jako jsou Augur a Polymarket, mohou investoři uzavřít sázku na to, že daná krypta do určitého data klesne o určité procento. Pokud někdo sázku přijme a ukáže se, že jste měli pravdu, můžete na tom vydělat.Inverzní burzovně obchodované fondy jsou sázky na pokles daného cenného papíru. ETF, jako je kanadský BetaPro Bitcoin Inverse ETF, však nejsou v USA k dispozici. Někteří investoři jako řešení hromadí krátké pozice v ETF, jako je ProShares Bitcoin Strategy ETF (NYSEARCA:BITO), který nabízí expozici vůči futures kontraktům na bitcoin.Pátým způsobem, který se investoři naučili využívat k shortování digitálních aktiv, je nákup krátkých tokenů. V podstatě platí, že pokud cena Bitcoinu klesne, cena krátkého tokenu Bitcoinu vzroste. Jedním z takových tokenů je 3X Short Bitcoin Token (BEAR-USD). Za každé 1 % poklesu ceny Bitcoinu by měl kryptografický index BEAR vzrůst o 3 %.

Artykuł Způsoby, jak můžete shortovat kryptoměny při nepříjemném pádu bitcoinu pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *