Vývojáři kryptoměny Cardano odkládají aktualizaci ‚Vasil‘ s odkazem na chyby

Vývojová laboratoř Cardano, Input Output (IOG), neprosadila 20. června plánovaný hard fork „Vasil“ na testnetu Cardano s odvoláním na technické chyby, uvedl tým v úterý.

Vasil, upgrade sítě, který by zvýšil možnosti škálování Cardana, je nyní plánován na konec června na testnetu. Hard forky označují upgrade sítě, při kterém dochází k validaci blockchainu a vytváření nových bloků s předem stanovenými novými pravidly ve prospěch starých.

Zdroj: Cardano

„Inženýrský tým IOG je extrémně blízko dokončení práce na jádře, přičemž k dokončení prací na hard forku zbývá odstranit pouze sedm chyb, přičemž žádná z nich není v současné době hodnocena jako ‚závažná‘,“ uvedli vývojáři. „Po zralé úvaze jsme se dohodli, že návrh aktualizace hard forku dnes NEpošleme do testnetu, abychom měli více času na testování,“ dodali.

Vývojáři uvedli, že „několik zbývajících položek“ bylo potřeba k potvrzení, že vše „funguje podle očekávání“, a že na to budou „potřebovat ještě několik dní“. „To nás staví pozadu oproti našemu dříve oznámenému cílovému datu 29. června pro hard fork mainnetu,“ uvedli.

Konečné rozhodnutí o hard forku testnetu Cardano bude učiněno po konzultaci s komunitou vývojářů decentralizovaných aplikací (dApp) v ekosystému. Nezbytná kritéria před spuštěním aktualizace do ostrého provozu budou zahrnovat odstranění všech kritických problémů při testování, provedení srovnávacích testů softwaru a informování širší vývojářské komunity, aby měla dostatek času na přetestování svých dApps před hard forkem.

Zpoždění nevyvolalo mezi investory žádnou negativní náladu, jak naznačují údaje o cenách. Tokeny Cardano ADA za posledních 24 hodin vzrostly o 5,6 %, čímž překonaly 3,9% růst bitcoinu.

Artykuł Vývojáři kryptoměny Cardano odkládají aktualizaci ‚Vasil‘ s odkazem na chyby pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.