Dvojice akcií automobilového průmyslu, které můžete koupit a držet navždy

Najít vítězné automobilové akcie k nákupu je letos obtížné. Svět se stále snaží vzpamatovat z pandemie. Globální odstávky způsobily ve výrobě spoušť a automobilový sektor to pocítil velmi silně. V důsledku toho se investoři do automobilových akcií nyní zdráhají za tyto akcie připlatit. Měli úspěch, ale ten z větší části skončil koncem loňského roku.

Dnes vám předložíme ucelený seznam automobilových akcií, které se vyplatí koupit na jakémkoli trhu. Tato strategie je nadčasová, takže je na investorech, aby si zvolili vhodné časové rámce. Hledání ideálních vstupních úrovní je ošemetná záležitost. Většina investorů obvykle hledá jeden okamžik, kdy naložit. Ve skutečnosti je lepší metodou zprůměrovat do plné pozice v různých okamžicích, nejlépe při poklesech. Aby byla tato strategie téměř blbuvzdorná, měli bychom každý vstup prověřit jako dokonalý.

V současné době se všechny akcie potýkají s problémy. Americký Federální rezervní systém se pustil do války proti inflaci. Protože nemohou kontrolovat nabídku, chtějí zničit poptávku. Investoři by se měli mít před tímto postupem na pozoru. Wall Street postrádá odvahu a nechává vše – včetně automobilových akcií – propadnout přes důležité úrovně podpory. Dobrou zprávou je, že se tak obvykle vytvářejí předpoklady pro budoucí zisky.

Můj celkový závěr pro všechny tyto automobilové akcie je nakupovat při tomto celkovém poklesu. Všechny si to zaslouží, ale u žádné z nich není zaručeno, že se jim to podaří. Managementy musí nadále zářit, jinak si vyhrazuji právo je degradovat. Také nákup poklesů obecně je obtížný a za těchto podmínek zatraceně nemožný. Varoval bych před tím, abyste šli do všeho, jako by to bylo dno. Nevíme, zda indexy dokončily korekci. Proto by bylo pošetilé zcela nakupovat do automobilových akcií bez ohledu na to, jak skvělé jsou.

Směs jmen, kterou jsem vybral, reprezentuje různé aspekty tohoto odvětví. Jsou zde masoví prodejci, luxusní giganti i začínající naděje. Ta poslední pocta striktně zahrnuje alternativní pohony, především elektromobily (EV). Elektromobily přicházejí rychle, ale spalovací motory (ICE) budou ještě nějakou dobu dominovat.

Toyota (TM)

Toyota (NYSE:TM) je již dlouhou dobu světovým lídrem v automobilovém průmyslu. Ostatní ji dohánějí, a proto je to můj první výběr automobilových akcií, které stojí za to koupit a držet. Pokud je automobilový byznys na vzestupu, vsadím se, že Toyota je v jeho středu. Do jisté míry otevřela dveře revoluci v oblasti elektromobilů. Úspěch modelu Prius vnesl do dominance ICE trhliny. Předtím všechny ostatní snahy o uvedení soupeře selhaly.

Po finanční stránce je společnost na tom solidně. V loňském roce vygenerovala 33 miliard dolarů v hotovosti z provozní činnosti. Má tedy zdroje, které může využít pro své budoucí projekty. S příchodem investování ESG vypadá její vedoucí pozice ještě lépe. Dokázala, že to zvládne s hybridy, a má také Mirai.

Zdroj: Getty Images

Zatímco se svět rozhoduje, jaký bude příští král pohonu, akcie TM mají výchozí podmínky k tomu, aby vynikly. Její vedoucí úloha znamená, že bude mít ochotné partnery, kteří dosáhnou všeho, co je nutné k udržení konkurenceschopnosti. To zahrnuje i vzrušující příští generaci polovodičových baterií. Mají-li elektromobily porazit ICE, budou potřebovat lepší „plynové“ nádrže, než jaké jsou v současnosti k dispozici.

Volkswagen (VWAGY)

Všechny argumenty, které jsem uvedl u Toyoty, platí i pro Volkswagen (OTCMKTS:VWAGY). Ten je v současnosti největším výrobcem automobilů na planetě a jen těsně předstihl Toyotu v boji o toto místo. Proto si i ona zaslouží právo být na našem seznamu automobilových akcií, které je vhodné kupovat při poklesech. Opakovaně dokázala, že umí dominovat.

Zdroj: Unsplash

I když začínala jednoduše, nyní má ikonické značky po celém světě. Dokonce má solidní zastoupení i v segmentu elektromobilů. Mohu potvrdit, že Audi EV je v mém okolí stále všudypřítomnější. Bydlím v jižní Kalifornii, takže už nějakou dobu jsme v popředí zájmu o elektromobily. Bez ohledu na typ vozidel si Volkswagen najde způsob, jak uspět.

Od VW Brouk až po Audi e-tron má toto odvětví pokryté. Takže vlastnit akcie VWAGY jako býčí tezi pro dlouhodobé období je rozumné. Finanční ukazatele jsou zatím působivé. Ačkoli tržby od roku 2015 vzrostly pouze o 23 %, čistý zisk se za tu dobu ztrojnásobil. Management dělá více s tím, co má. Právě díky této efektivitě může být investiční teze pevná.

Z technického hlediska jsou akcie VWAGY asi 20 % nad svou pandemickou základní hodnotou. To byla také základna pro celý předchozí rok 2019, takže býci ji budou chtít chránit. Pod ní se nachází další úrovně podpory, které se datují téměř deset let zpět. Medvědi si zatím vedou dobře. Ale dostat se mnohem níže než na současnou úroveň bude vyžadovat více globálních problémů, než je tento současný horký zmatek.