Podle Goldman Sachs je tato cloudová společnost vhodnou koupí

Podle Goldman Sachs by souběh pozitivních faktorů mohl vést k výrazným ziskům společnosti Veeva Systems, poskytovatele cloudového softwaru pro odvětví přírodních věd.

Goldman zahájil pokrytí akcií s nákupním ratingem a cílovou cenou 253 USD za akcii, což znamená nárůst o přibližně 34 % oproti středečnímu závěru.

Společnost je připravena těžit z kombinace vyspělejšího podnikání v oblasti řízení vztahů s klienty (CRM), které Goldman považuje za její „konkurenční příkop“, a dalších rychleji rostoucích doplňků a expanze v oblasti výzkumu a vývoje.

„Domníváme se, že společnost úspěšně využívá svého dominantního postavení v oblasti CRM ke křížovému prodeji doplňků CRM a financuje své úsilí o expanzi do oblasti softwaru pro případy využití v oblasti výzkumu a vývoje, kde v příštích dvou letech očekáváme rostoucí dynamiku,“ uvedla ve středeční zprávě analytička Gabriela Borgesová.

Řešení CRM společnosti Veeva bylo jejím stěžejním produktem při uvedení na trh v roce 2007 a bylo hlavním motorem růstu až do IPO společnosti v roce 2013.

Zdroj: Reuters

Borgesová rovněž uvedla, že marže společnosti Veeva jsou „nejlepší ve své třídě“ a že firma očekává volný peněžní tok „většinou v rozmezí“ mezi 35 a 40 %.

„Společnost Veeva již dokázala realizovat 35-40% marže EBITDA a FCF při zachování více než 25% růstu, což ukazuje sílu obchodního modelu a realizace společnosti,“ uvedl Borges. „Do budoucna očekáváme, že FCF poroste v podstatě v souladu s tržbami, protože společnost Veeva bude pokračovat v investicích do nových produktů, které mohou podpořit růst tržeb v příštích letech.“

Dodala také, že analytici Goldmanu se domnívají, že marže volného peněžního toku v oblasti CRM jsou dokonce vyšší než firemní průměr, který činí 40 %.

Akcie společnosti Veeva se v letošním roce potýkaly s problémy a za tu dobu klesly o více než 26 %.