Akcie společnosti Palantir už možná nebudou moc dlouho v masivní výprodeji

Nyní je vhodná doba pro investici do společnosti Palantir Technologies (NYSE:PLTR), která je známým poskytovatelem bezpečnostních produktů a služeb. Akcie PLTR jsou stále ve výprodeji, od začátku roku klesly o 48 %, zatímco četné spolupráce poskytnou společnosti silné zdroje příjmů.

Kdo potřebuje pomoc společnosti Palantir? Zřejmě mnoho podniků a některé vlády. Důkazem jsou čísla. Celkové komerční příjmy společnosti Palantir vzrostly v prvním čtvrtletí meziročně o 54 %, zatímco komerční příjmy v USA vzrostly o 136 %. A příjmy společnosti ze státní správy vzrostly ve stejném období o 16 %.

Přesto se investoři do PLTR netěšili ze zisků odrážejících pokrok společnosti. Tento rozdíl by však mohl být brzy napraven, zejména proto, že nedávné obchody společnosti Palantir naznačují vynikající trajektorii růstu společnosti.

Začátkem tohoto měsíce společnost Palantir oznámila, že velitelství amerických vesmírných systémů pro řízení bitvy, velení, kontrolu a komunikaci zvýšilo objem smlouvy se společností Palantir o 53,9 milionu dolarů na celkovou částku 175,4 milionu dolarů. Společnost Palantir na oplátku nasadí svou „datovou a rozhodovací platformu na podporu cílů národní bezpečnosti do března 2023“.

Zdroj: Getty Images

Spousta dalších zajímavých příležitostí k příjmům se nabízí.

Palantir a společnost Trafigura, která obchoduje s fyzickými komoditami, vyvíjejí „platformu technologických služeb pro výpočet emisí uhlíku, podávání zpráv a spolupráci v rámci dodavatelských řetězců komodit“. Společnost Palantir by se tak mohla stát inovátorem v oblasti vývoje technologických řešení pro monitorování a snižování emisí souvisejících s komoditami.

Palantir také spolupracuje s výrobcem automobilů a poskytovatelem mobility Stellantis (NYSE:STLA), který „nasadí operační systém Foundry společnosti Palantir napříč značkami, obchodními funkcemi a provozovnami společnosti“.

Financial Times navíc informovaly, že se Palantir uchází o zajištění technologického a datového upgradu pro britskou Národní zdravotnickou službu. Palantir se prý snaží získat zakázku v hodnotě 360 milionů britských liber „na správu dat milionů pacientů v celé Anglii“.

Pouze na základě vývoje ceny akcií PLTR byste mohli předpokládat, že společnost má vážné problémy. Akcie se v současné době nacházejí 68 % pod svým 52týdenním maximem 29,29 USD, kterého dosáhly v září. Zasloužily by si obchodovat na dvouciferných hodnotách.

Dohoda s velitelstvím vesmírných systémů by měla být pro společnost Palantir obrovskou vzpruhou v oblasti příjmů. Ostatní spolupráce, pokud vyjdou podle plánu, by také mohly posílit rozvahu společnosti Palantir.

Ve světle všech těchto hlavních událostí se zdá, že býčí argumenty pro akcie PLTR jsou stále silnější. Nákup akcií kdekoli pod 10 USD je výhodný. Investoři by však měli jednat rychle, než se příležitost pro Palantir uzavře.