Společnost Iron Mountain nabízí odolnost v nestabilním světě, tvrdí Barclays

Investoři, kteří hledají stabilitu na rozkolísaném trhu, by se měli zaměřit na nákup společnosti Iron Mountain, která se zabývá ukládáním záznamů, uvedla v pátek banka Barclays.

Firma přidělila společnosti Iron Mountain rating „overweight“ a cílovou cenu 58 USD za akcii, což znamená nárůst o téměř 21 % oproti čtvrtečnímu závěru.

Analytici Barclays vyzdvihli oceňování společnosti Iron Mountain, její podnikání v oblasti správy záznamů a informací, které v loňském roce tvořilo 88 % tržeb, a také nové iniciativy a úsilí v oblasti ESG.

Zdůraznili, že většina smluv se zákazníky má jednoletou platnost, což dává společnosti možnost zvyšovat ceny s inflací nebo výše než inflace.

Zdroj: Getty Images

„IRM kombinuje krátkodobé nájemní smlouvy (které mohou měnit cenu s inflací) s dlouhodobými opakujícími se příjmy,“ uvedl ve zprávě analytik Brendan Lynch. „Diverzifikace obchodních segmentů snížila riziko a vytvořila nové možnosti růstu, zatímco iniciativy zaměřené na zvýšení efektivity odstranily nadbytečné náklady. Akcie se obchodují s 23% diskontem vůči indexu S&P 500, a proto je považujeme za atraktivní.“

Dodal, že ačkoli je ocenění pod tlakem rostoucích úrokových sazeb a měnícího se sentimentu, Iron Mountain „se v posledních několika letech ukázala jako odolná a nové iniciativy by měly urychlit růst ve srovnání s minulostí, což opravňuje k mírnému přehodnocení akcií“.

Hlavní činností společnosti Iron Mountain je ukládání papírových dokumentů, ale společnost v posledních letech rozšířila svou nabídku, aby diverzifikovala zdroje příjmů a doplnila tuto hlavní činnost.

„Uznáváme, že poptávka po papírových úložištích klesá (odhadujeme 0-1 % ročně), ale podotýkáme, že mnoho průmyslových vertikál nadále roste; poptávka v oblasti zdravotnictví, práva, financí a státní správy zůstává silná, přičemž IRM drží krabice v průměru ~15 let,“ řekl Lynch.