Goldman doporučuje pro tuto náročnou dobu stabilní a konzistentní akcie

Podle Goldman Sachs by se investoři na Wall Street měli v době, kdy se stále častěji objevují varovné signály potenciální recese, zaměřit na akcie s prokazatelnou historií růstu.

Ve sdělení klientům hledal Deep Mehta z Goldmanu společnosti, které v minulosti dokázaly každé čtvrtletí zvyšovat tržby a dosahovat kladných zisků a u nichž analytici firmy očekávají pozitivní růst na obou frontách.

„Ačkoli může existovat mnoho způsobů, jak definovat kvalitu, věříme, že historie dosahování výsledků v horní i dolní linii, je důležitým ukazatelem,“ napsal Mehta.

„MSFT patří mezi nejodolnější společnosti v technologickém odvětví, které vykazují růst zisků, a díky svému silnému zastoupení ve všech vrstvách cloudového balíku (aplikace, platformy, infrastruktura) má dobrou pozici pro využití řady dlouhodobých sekulárních trendů,“ uvedl Goldman.

Akcie Microsoftu v letošním roce klesly zhruba stejně jako širší trh a ztratily více než 20 %. Podle společnosti FactSet má akcie také nákupní hodnocení od 95 % analytiků z Wall Street.

Jméno na seznamu, které se letos drželo lépe než širší trh, je PepsiCo. Společnost vyrábějící občerstvení a nápoje zvýšila tržby v 18 z posledních 20 čtvrtletí.

„Silné portfolio značek (zejména Frito-Lay) a dlouhodobé růstové příležitosti v oblasti nápojů by měly umožnit udržitelný průměrný roční kladný středně-jednociferný organický růst tržeb (možná i vyšší) a kladný vysoko-jednociferný růst zisku na akcii s neutrálním měnovým kurzem v nadcházejících letech,“ uvedl Goldman.

Jedním ze jmen na seznamu, které se propadlo více než širší trh, ale přesto má solidní výsledky v oblasti růstu tržeb, je společnost Zoetis, která se zabývá zdravím zvířat. Akcie této společnosti se těší velké oblibě i na Wall Street – podle FactSet ji kupuje 79 % analytiků.