Goldman Sachs odhalila některé z „nejatraktivnějších“ akcií v době obav z recese

S rostoucími obavami z recese analytici Goldman Sachs jmenovali řadu akcií, které podle nich musí každý investor koupit.

Podle analytiků Goldman Sachs mají tyto společnosti atraktivní vlastnosti a dobrou pozici v obtížném makroekonomickém prostředí.

Server CNBC Pro prošel nejnovější výzkumy společnosti Goldman a našel nejlepší akcie, které by měly přečkat bouři.

Patří mezi ně Brink’s, Lululemon a EQRx.

Lululemon
Společnost Lululemon nadále zaujme, napsala nedávno Brooke Roachová, analytička Goldman Sachs.

Akcie se letos propadly o 25 %, ale firma tvrdí, že si stojí za svým nákupním ratingem, zejména po solidní zprávě o výsledcích společnosti za první čtvrtletí, která byla zveřejněna na začátku tohoto měsíce.

Zdroj: Shutterstock

„Na pozadí toho, že mnoho konkurentů vykázalo záporné nebo zpomalující meziroční srovnávací výsledky, zrychlující se dynamika růstu společnosti LULU stále více zdůrazňuje atraktivní investiční nabídku, kterou představují četné páky růstu společnosti LULU,“ uvedla Roachová.

Roachová poznamenala, že zatímco v Číně došlo k určitému zpomalení, téměř všechny geografické oblasti společnosti Lululemon v posledním čtvrtletí rostly.

Dodavatelský řetězec byl a je pro Lululemon protivětrem, který se však zdá být zvládnutelný, uvedla firma.

„Vedení společnosti věří, že její zásoby jsou dobře připraveny na podporu růstu ve 2. čtvrtletí,“ uvedla.

Navzdory problémům je podle Roachové silná cenová síla a povědomí o značce Lululemon dostatečné na to, aby společnost překonala těžší časy.

„Z [posledního] čtvrtletí vycházíme se zvýšeným přesvědčením o silné značce LULU poháněné inovacemi,“ napsala.

EQRx
Biotechnologické společnosti se sídlem v Cambridge ve státě Massachusetts přidělila minulý týden banka Goldman doporučení „koupit“.

Akcie společnosti se mezitím od 20. prosince, kdy EQRx debutovala jako veřejná společnost, propadly o téměř 40 %.

Analytik Chris Shibutani však tvrdí, že akcie jsou trestány neprávem.

„Zejména na současných úrovních vidíme v akciích EQRX velmi atraktivní vstupní pozici,“ uvedl.

Zdroj: Getty Images

Podle analytika má EQRx v přípravě několik slibných produktů proti rakovině, kterým se nedostává dostatečné pozornosti investorů.

„Celkově se tedy podle našeho názoru nevede debata o tom, zda, ale jak a kdy,“ napsal.

Shibutani připustil, že FDA má určité problémy s kvalitou údajů z klinických studií, ale analytik očekává, že to bude pro EQRx příznivě vyřešeno.

„Nedávné prudké poklesy považujeme za přehnanou reakci na medvědí rámování komentářů managementu týkajících se regulačního statusu jejich hlavních aktiv v USA,“ uvedl Shibutani.

Analytik rovněž ocenil cíl společnosti EQRx dodávat léky, které jsou levnější než u konkurence, což je podle Shibutaniho cíl, který je velmi dobře dosažitelný.

„Zárodky myšlení, které stály u zrodu společnosti EQRx, v kombinaci s novou strategií společnosti vytvářejí investiční příležitost, která by podle našeho názoru měla vzbudit pozornost a neměla by být přehlédnuta,“ uvedl.

Brink’s
Analytik společnosti Goldman George Tong nedávno v poznámce investorům uvedl, že s tím, jak se začínají stupňovat obavy z recese, začíná být vůči společnosti zabývající se bezpečností a ochranou stále více optimistický.

Nedávno se sešel s vedením společnosti a odešel s pocitem větší jistoty ohledně směřování Brink’s.

„Obecně platí, že hotovost v oběhu se během recese zvyšuje v důsledku toho, že spotřebitelé dávají přednost držení hotovosti v nejistých dobách a omezenému přístupu k úvěrovým linkám během poklesu, což podporuje podnikání společnosti BCO v oblasti přepravy hotovosti (CIT),“ napsal.

Zdroj: Getty Images

Tong říká, že v blízké budoucnosti vidí pro společnost Brink’s několik pozitivních katalyzátorů.

„S pokračujícím oživením ekonomiky vedení společnosti očekává, že do konce letošního roku dojde k plnému zotavení na úroveň pro forma tržeb z období před COVID,“ uvedl.

Společnost Brink’s má také široký prostor pro rozšíření svého celkového oslovitelného trhu.

„Domníváme se, že Brink’s má atraktivní prostor pro růst tržeb vzhledem k rozsáhlému a neproniknutému odvětví správy hotovosti v USA,“ uvedl analytik.

Akcie společnosti přitom v letošním roce klesly o pouhých 10 % a Tong tvrdí, že poměr rizika a výnosu nemůže být přesvědčivější.

„Odolný obchodní model BCO je v současném makroprostředí příznivý,“ napsala firma.