Nejnovější nábory akcií FuboTV naznačují budoucí růst. Měli byste nakoupit?

Přemýšlel jsem, o čem napsat v souvislosti se společností FuboTV (NYSE:FUBO) a jejími akciemi, když mě napadlo, že oznámení společnosti o jmenování tří vedoucích pracovníků z 31. května je velká událost.

Ptáte se, jak to?

Inu, kdybyste si přečetli nedávný článek přispěvatele InvestorPlace Dana Blankenhorna o ztrátě peněz při sázení na FuboTV, došli byste k závěru, že situace v této sportovně orientované streamovací platformě je beznadějně odsouzena k zániku.

Dana má možná pravdu. Nicméně skutečnost, že generální ředitel David Gandler stále usiluje o špičkové talenty, naznačuje, že v tomto psovi ještě nějaký boj zůstává.

Proto se domnívám, že sázka agresivních investorů pod 3 dolary za akcii na akcie FUBO je vynikajícím návrhem poměru rizika a výnosu. A nejnovější nábor zaměstnanců to potvrzuje. Zde je důvod.

Zdroj: Shutterstock

Akcie FUBO a získávání talentů

Pokud si přečtete oznámení, zjistíte, že jedním z kroků společnosti Fubo je interní nábor, který má uvolnit místo externímu náboru.

Senior viceprezident pro strategii a akvizici obsahu Ben Grad přechází na nově vytvořenou pozici senior viceprezidenta, vedoucího oddělení strategických partnerství a provozu. Gradovým úkolem zase bude zvyšovat příjmy společnosti prostřednictvím externích partnerství, včetně těch, která souvisejí s její sázkovou kanceláří.

S tím do Gradovy role vklouzne Todd Mathers – veterán v mediálním průmyslu, který má za sebou desítky let zkušeností s akvizicí obsahu, programováním a strategií. Mathersovým úkolem je přidávat hodnotu předplatitelům FuboTV tím, že bude rozšiřovat její programovou nabídku a zároveň zajistí, aby se jí náklady na licence nevymkly z rukou.

A konečně, na pozici viceprezidenta pro obchodní rozvoj byl přijat Andrew Steinberg. Je zodpovědný za rozvoj obchodních příležitostí společnosti FuboTV s jejími platformními partnery, jako jsou Roku (NASDAQ:ROKU), Amazon (NASDAQ:AMZN), Apple (NASDAQ:AAPL) a několik dalších.

Gandlerovy komentáře o všech třech mužích zase naznačují důležitost jejich rolí pro budoucí úspěch společnosti FuboTV:

„Benovo porozumění podnikání společnosti FuboTV v kombinaci s jeho odbornými znalostmi a zkušenostmi jako vedoucího pracovníka v oblasti médií bude neocenitelné při přechodu od začínající společnosti k mediální a technologické společnosti orientované na růst,“ uvedl Gandler. „Těšíme se na to, jaký vliv bude mít Ben v této širší strategické roli, protože společnost FuboTV usiluje o ziskovost v roce 2025.“

Ziskovost do roku 2025

Jak poznamenal Blankenhorn, společnost FuboTV by mohla vydržet ještě tři čtvrtletí s vysokou ztrátou, než jí dojde hotovost. Proto se podle něj společnost FuboTV prodá strategickému kupci, který dokáže její platformu posunout na další úroveň. Dobrou volbou by byly například firmy jako Disney (NYSE:DIS) nebo Caesars Entertainment (NASDAQ:CZR).

Pokud by kolega nakoupil za 30 dolarů, nebo dokonce za 20 dolarů, dokázal bych pochopit, proč považuje situaci za beznadějnou. Sedí na značné kapitálové ztrátě.

Zamysleme se však na chvíli nad jeho finanční situací.

První čtvrtletí roku 2022 zakončila s 456 miliony dolarů v hotovosti, peněžních ekvivalentech a omezené hotovosti v rozvaze. Z toho navíc přibližně 45 % pochází z jejího programu At-the-Market. Jak společnost Gandler napsala ve svém dopise akcionářům za první čtvrtletí roku 2022, její ztráta z provozního cash flow v tomto čtvrtletí činila 126,6 milionu dolarů, což je 2,3násobek částky použité o rok dříve.

Neočekává se však, že by si tuto úroveň ztráty udržela po zbytek roku. Co mi dodává optimismus, je rozvaha společnosti.

V současné době disponuje hotovostí ve výši 456 milionů dolarů a její konvertibilní dluhopisy v hodnotě 316,4 milionu dolarů tvoří pouze 23 % jejích celkových aktiv. Navíc úrokové náklady na roční bázi činí přibližně 15 milionů dolarů.

Má tedy určitý prostor k manévrování.

Společnost FUBOTV by měla být schopna pokračovat v emisi dluhu a akcií až do roku 2025, kdy podle odhadů dosáhne ziskovosti. Pokud však nebude v tomto směru dosahovat pokroku každé čtvrtletí, můj kolega se správně domnívá, že její dny jako nezávislé společnosti by mohly být sečteny.

Současné Altmanovo Z-skóre společnosti je 0,99. Cokoli pod 1,81 naznačuje, že v příštích 24 měsících může dojít k bankrotu. Pokud by se však její cash flow ve zbytku roku 2022 zlepšilo, mohlo by se dostat na hodnotu 1,81 nebo vyšší, čímž by se její finanční situace dostala na lepší úroveň.

Celkově vzato byste akcie společnosti FUBO neměli kupovat, pokud máte alespoň trochu averzi k riziku. Pokud si můžete dovolit přijít o 100 % své investice, nevidím problém v tom, že byste si vzali leták pod 3 dolary.