Jefferies zvyšuje hodnotu akcií Snowflake a předpovídá růst o 35 %

Podle Jefferies jsou akcie společnosti Snowflake pro investory „vysoce kvalitním růstovým příběhem“ s více než 30% nárůstem.

Analytik Brent Thill v úterní zprávě zvýšil hodnocení akcií z „držet“ na „koupit“ a uvedl, že vzhledem k dlouhodobým cílům jsou akcie na „atraktivním vstupním bodě“. Cena akcií společnosti Snowflake se propadla o 63 % oproti svým maximům, protože vyšší úrokové sazby poškodily růstové tituly.

„Po výrazném stlačení násobku v posledních 6-8 měsících, částečně způsobeném širším poklesem v sektoru a pokračující realizací a silou v růstu horní linie, zvyšujeme hodnocení SNOW,“ napsal Thill.

Analytik zvýšil cílovou cenu na 200 USD ze 125 USD. Nová cílová cena je o 35 % vyšší než cena, na které akcie v pondělí uzavřely.

Jefferies se domnívá, že solidní základy společnosti Snowflake, včetně silného manažerského týmu a rostoucích koncových trhů, nabízejí investorům dlouhodobě vysoce kvalitní růst. Snowflake má po rozšíření svého podnikání z oblasti datových skladů celkový oslovitelný trh v hodnotě více než 90 miliard USD. Společnost očekává, že její marže volného peněžního toku vzroste v roce 2028 na 25 %.

Zdroj: Getty Images

„Společnost SNOW patří mezi nejrychleji rostoucí jména v oblasti softwaru (s konzistentním trojciferným růstem v posledních čtvrtletích), avšak tohoto růstu dosáhla při rychlém zlepšování ekonomiky svých jednotek a provozní páky,“ uvádí se v poznámce.

„Tyto disciplinované investice se odrážejí v rychle se zlepšujících ziskových maržích, přičemž společnost SNOW dosáhla 12 % marže v roce 21 a v letech 22/28 směřuje k 16 %/25 %.“

Akcie společnosti Snowflake během úterního předobchodního období vzrostly o více než 3 %.