Letošní léto je pro Airbnb ve znamení cestování. Investoři toho mohou využít.

Vzhledem k rostoucím obavám z recese a nedávnému výprodeji technologických produktů akcie obecně klesají. Pro Airbnb (NASDAQ:ABNB) je to však obzvláště obtížné období. Poté, co se společnost vypořádala s pandemií, doufala v letošní oživení obchodu, ale akcie ABNB se zatím propadly o více než 40 %. Akcie dnes klesly na 95 USD, což je mnohem méně než historické maximum 212 USD z února 2021, a blíží se k 52týdennímu minimu.

Společnost debutovala na burze v prosinci 2020 a za necelé dva roky zažila pořádnou jízdu. Je příliš brzy na to, aby Airbnb zatlačila do černého. Společnost usnadňuje cestování a spoustě lidí drasticky změnila způsob cestování. Akcie ABNB vypadají na současné úrovni jako krádež. Pojďme se hlouběji podívat na důvody.

Zdroj: Shutterstock

Vše se točí kolem cestování tak nějak z pomsty

Poté, co lidé strávili poslední dva roky v uzavřených prostorách svých domovů, jsou připraveni znovu objevovat svět. Dva roky odkládané poptávky pravděpodobně povedou k explozivnímu množství cestování, protože lidé si konečně zarezervují vysněnou dovolenou, kterou si nechali ujít.

Podle NPR se odhaduje, že počet amerických cest do Evropy letos vzroste o 600 %. A tento nárůst se neomezuje pouze na Evropu. Již nyní jsme zaznamenali prudký nárůst rezervací u leteckých společností, což dokazuje, že toto je léto cestování. S tím, jak se země začínají pomalu otevírat, bude cestování stoupat.

S nárůstem cestování se majitelům nemovitostí naskýtá příležitost vydělávat prostřednictvím krátkodobých pronájmů. Zvýšená poptávka by případně mohla vést k nárůstu počtu hostitelů v různých zemích.

Společnost Airbnb již ve výsledcích za první čtvrtletí překonala očekávání v oblasti příjmů a zisku. Vykázala 70% nárůst příjmů navzdory snížené úrovni cestování. Jen v prvním čtvrtletí společnost zaznamenala více než 100 milionů rezervací. Pravděpodobně se dočká většího počtu rezervací, delších pobytů a lidí ochotných platit více za noc. Pro druhé čtvrtletí společnost očekává tržby ve výši 2,03 až 2,13 miliardy dolarů.

Zdroj: Shutterstock

Odchod z Číny by mohl v krátkodobém horizontu růst zbrzdit, ale dlouhodobý obrázek vypadá atraktivně. Vzhledem k tomu, že se do popředí dostává „práce odkudkoli“, společnost zaznamenala nárůst delších pobytů ve všech svých zařízeních a bude v tom pokračovat i v následujících čtvrtletích. Jakmile se zlepší makroekonomické podmínky, uvidíme nárůst rezervací delších pobytů. Celkově lze očekávat, že Airbnb v dalším čtvrtletí překoná očekávání.

Výhled Wall Street pro akcie ABNB

Celkový konsenzus pro akcie ABNB je býčí. Podle hodnocení analytiků z Wall Street na serveru Seeking Alpha 13 analytiků uvádí silné doporučení „koupit“, 21 analytiků „držet“ a dva analytici „koupit“. Pouze tři analytici doporučují prodat. Přitom bude důležité, aby společnost poskytovala optimální služby. Je známá svými inovacemi, a pokud se jí podaří zmírnit obavy, mohlo by to napomoci růstu podniku.

Vzhledem k neustálé nejistotě, která obklopuje svět, se pobyty přes Airbnb jeví jako bezpečná volba při cestování. Airbnb nabízí soukromí a kvalitu za odpovídající cenu. Objevily se však stížnosti na nejednotnost kvality napříč ubytovacími zařízeními, na čemž bude muset společnost zapracovat. V tomto čtvrtletí očekávejte solidní čísla rezervací, protože Airbnb se připravuje na co největší využití cestování za pomstou.

Při ceně 103 USD se akcie ABNB jeví jako dobrá koupě.