Manažer fondu říká, že tato akcie je tak levná, že „nedává smysl“

Snaha o nákup na pokleslém trhu se může podobat tomu, když vstoupíte do výprodeje ve svém oblíbeném obchodě – všechno je ve slevě a křičí „kupte“.

Protože však není zaručeno, že nedávný vzestup na trzích je něčím víc než jen dočasným, investoři zdůrazňují, že je důležité být selektivní, pokud doplňujete své portfolio.

S ohledem na to vyniká jedna akcie Charlese Liebermana, spoluzakladatele a investičního ředitele společnosti Advisors Capital Management.

„Myslím, že na americkém akciovém trhu je spousta křičících nákupů… Většina bank mi připadá extrémně levná, zejména velké banky,“ řekl Liberman v pátek v pořadu Squawk Box Europe na CNBC.

Bankovní index KBW – který sleduje výkonnost velkých bank a spořitelních ústavů – letos klesl přibližně o 20 %, protože investoři zvažují rostoucí riziko recese s potenciálním ziskem marží z vyšších nákladů na půjčky.

Zdroj: Getty Images

Federální rezervní systém zvýšil tento měsíc svou základní úrokovou sazbu o tři čtvrtě procentního bodu a naznačil, že podobné zvýšení by mohlo být na pořadu dne i v červenci. Někteří pozorovatelé trhu se domnívají, že by to mohlo znamenat začátek agresivního cyklu zvyšování sazeb připomínajícího rok 1994.

Zvyšování sazeb je pro banky dvousečnou zbraní. Přestože z nich obvykle těží věřitelé, tento sektor se dostal pod tlak kvůli obavám, že chybný odhad Fedu by mohl uvrhnout ekonomiku do recese.

Liberman se domnívá, že v rámci bankovního sektoru je JPMorgan „pravděpodobně nejdražší“. Přičítá to vedení generálního ředitele Jamieho Dimona a domnívá se, že banka si prémii „zaslouží“.

„Všechny ostatní banky peněžního centra jsou velmi levné. Některé z nich jsou až směšně levné. Citigroup se obchoduje za zhruba 50 % účetní hodnoty. To nedává smysl,“ řekl Liberman. Účetní hodnota je celková hodnota aktiv společnosti snížená o její závazky.

„V americkém bankovním sektoru je několik opravdu křiklavých nákupů a existuje mnoho dalších sektorů, které mají také vynikající hodnotu,“ dodal.