Akcie společnosti Mullen jsou na trhu stále rizikové, ale je čas vybírat zisky

Společnost Mullen (NASDAQ:MULN) se připojila k indexům Russell 2000 a 3000. Pro výrobce elektromobilů je to velký den, protože se připojil k těmto indexům, což mu umožní přístup k institucionálnímu kapitálu. V období před touto událostí akcie slušně posílily. Nyní je však cenová dynamika akcií MULN negativní.

Není to překvapivé. V polovině měsíce napsal Ian Bezek zasvěcený článek týkající se, kde drobným investorům řekl, aby si toto datum vyhradili a ujistili se, že po uskutečnění této události uzavřou své pozice.

Kromě toho je pro investory velkou obavou inflace, protože může vést k dlouhodobému hospodářskému růstu, který by byl pro ekonomiku škodlivý. Fed provádí postupnou sérii zvyšování úrokových sazeb, aby se pokusil odvrátit obavy z inflace.

Index S&P 500 se v poslední době rozlévá. Tento index sleduje 500 největších veřejných společností ve Spojených státech a poskytuje dobrý přehled o trhu. Za zmínku významně stojí, že se nedaří ani růstovým akciím.

Zdroj: Mullen

Společnost potřebuje mít pevný základ, aby mohla překonat těžké časy. Nemá ve své pokladně prostředky na dokončení komercializace své řady. Proto je nejvyšší čas prodat své pozice a počkat na nějaké solidní zprávy od společnosti.

Co čeká akcie MULN v roce 2022?

Společnost Mullen Automotive investorům vypráví vzrušující příběh o svých plánech v oblasti elektromobilů a o potenciálu průlomu v technologii baterií.

Společnost Mullen sídlí v závodě u města Tunica ve státě Mississippi, kde bude vyrábět své automobily. Nejznámější jsou její modely Five, jejichž cena začíná na 55 000 dolarech před pobídkami a o které je velký zájem. Specifikace modelu Five zahrnují odhadovaný dojezd 325 mil, zatímco Mullen vyvíjí model Persona, který poskytuje CCD kamery. Dokážou chránit vaše vozidlo, odemknout ho pomocí rozpoznávání obličeje a dokonce nabízejí vzdálenou aplikaci pro sledování polohy nebo členů rodiny.

Mezitím Mullen také vyvíjí technologii baterií pro automobily bez řidiče. Vyvinula polovodičové baterie, které produkují čtyřikrát více energie než ty, které se v současnosti používají v elektromobilech. V únoru pokročila na cestě k akumulátoru s dojezdem 600 mil.

Společnost zaměřuje své zdroje na dodávky většího počtu svých nových baterií druhé generace Five, aby pomohla uspokojit poptávku. Zároveň čeká na dokončení procesu modernizace v jiném závodě a na další již vyrobené Pětky. Cílem společnosti je mít nakonec obrovskou sadu a impozantní flotilu nákladních vozů. To by také znamenalo, že dostanou svůj očekávaný luxusní sportovní vůz DragonFLY.

Zdroj: Mullen

Problémem pro společnost však je, kde vezme peníze na další komercializaci své platformy. Pro druhé čtvrtletí roku 22 Mullen očekává, že bude mít k dispozici více než 65 milionů dolarů v hotovosti. To není příliš mnoho peněz a jediným způsobem, jak může společnost získat finanční prostředky, je emise akcií. Příležitost se však zavírá, protože cena akcií společnosti MULN je ve volném pádu, takže emise akcií je nepravděpodobná.

Před nákupem nechte ceny vychladnout

Akciový trh se nachází ve volatilním stavu. Volatilita je způsobena nejistotou ohledně budoucnosti ekonomiky.

Změnu na akciovém trhu může způsobit mnoho faktorů. Mezi tyto faktory patří politické změny, přírodní katastrofy a dokonce i ukončení činnosti společností. Proto je důležité sledovat, co se děje ve světě a jak to ovlivní vaše investice.

Kombinace zvyšování úrokových sazeb, inflace a ruské invaze na Ukrajinu zhoršuje náladu investorů. Hospodářské oživení ve Spojených státech je pomalejší, než mnozí předpovídali. A nedávné zvýšení cen ropy by mohlo globální růst ještě více ohrozit.

V důsledku poklesu trhu nikdo nechce přeplácet akcie. Akcie MULN se sice obchodují za relativně rozumné násobky, ale v současném prostředí jsou stále rizikové.