Podle Barclays kupte Penn National Gaming, protože těží z poptávky po zážitcích

Podle Barclays bude Penn National Gaming těžit z poptávky po zážitcích, i když spotřebitelské výdaje zpomalují.

„Společnost PENN považujeme za dobře provozovanou, diverzifikovanou americkou regionální kasinovou společnost s digitálním sportovním a herním byznysem, který je blíže ziskovosti než kterýkoli z ostatních velkých provozovatelů, a s robustní multikanálovou strategií, která by nakonec měla posílit její hlavní činnost,“ napsal v úterý analytik Brandt Montour ve zprávě klientům.

„Do té doby očekáváme, že hrubé příjmy z regionálních her se budou držet lépe než širší spotřebitelské diskreční aktivity, a akcie PENN vypadají vzhledem k tomuto výsledku atraktivně oceněné,“ dodal.

Montour zahájil krytí akcií herny a několika dalších cestovních jmen s ratingem overweight s tím, že Penn si bude i nadále udržovat konzistentní peněžní toky ze svého podnikání v oblasti kasin, a to i v době, kdy spotřebitelé zmírní výdaje.

Zdroj: Getty Images

Mezitím by se návrat starších lidí a poptávka po zážitcích a společenské interakci po výlukách Covid-19 mohl rovněž ukázat jako silný vítr v zádech pro akcie herního průmyslu, uvedl.

„Obecněji řečeno, kasina nabízejí jedinečný zážitek, který nejenže historicky prokázal relativní odolnost vůči širším diskrečním výdajům spotřebitelů během makroekonomického zpomalení,“ napsal Montour.

Spolu s Penn zahájila Barclays pokrytí společností Caesars Entertainment, Hyatt Hotels a Royal Caribbean s ratingem overweight, tedy společností, které „kombinují trvalé a rostoucí peněžní toky s přesvědčivým oceněním“.

Na základě cílové ceny 37 USD od Barclays mohou akcie Penn v nejbližší době vzrůst o dalších 16 %. Akcie se v současné době obchodují o zhruba 39 % níže než v předchozím roce a více než 63 % pod svým 52týdenním maximem.