Akcie Rivian jsou nyní skvělou koupí, protože jejich výprodej je překonaný

Akcie RIVN jsou skvělou investicí, protože obavy z recese opadají.

Akcie společnosti Rivian (NASDAQ:RIVN) dostaly v uplynulém roce pořádně zabrat. Výrobce elektromobilů ztratil za poslední rok téměř 75 %, což investory znepokojilo.

Analytik Morgan Stanley Adam Jonas však nedávno přinesl skvělé argumenty pro nákup akcií a akcií dalších kvalitních začínajících výrobců elektromobilů.

Podle Jonase je v případě investic do výrobců automobilů nejlepším způsobem, jak porazit trh, nákup akcií těchto společností v době, kdy je ekonomika slabá.

Tyto firmy se usilovně snaží udržet nad vodou a jejich vyhlídky se zdají být špatné.

zdroj: InsideEVs.com

Bližší pohled na akcie RIVN

Nejlepším prostředkem, jak porazit trh s akciemi automobilek, je nákup akcií automobilek, jejichž výhled je podhodnocen. Je možné nakupovat akcie automobilek na velmi nízkých úrovních a dlouhodobě z nich generovat obrovské výnosy.

Investoři dlouhodobou prognózu společnosti Rivian značně podceňují, protože jsou příliš pesimističtí, pokud jde o makroekonomiku a schopnosti společnosti Rivian.

Akcie RIVN se obchodují na úrovních, které naznačují, že v roce 2022 nebo na začátku roku 2023 dojde v USA k poměrně hluboké recesi.

Jak jsem však poznamenal v předchozím sloupku, neočekávám, že by se recese v příštích 12 měsících projevila, protože trh práce i úroveň úspor spotřebitelů zůstávají velmi silné.

Podobný názor zastává mnoho vysoce renomovaných ekonomů, analytiků a investorů. Například analytici JPMorgan nedávno napsali, že „akciový trh je připraven na silné výnosy ve druhé polovině roku 2022, protože americká ekonomika se těsně vyhne recesi“.

JPMorgan se domnívá, že inflace se v příštích několika měsících zmírní, což umožní Fedu a jeho kolegům v jiných zemích zabránit prudkému hospodářskému poklesu.

Akcie RIVN mezitím od svého IPO ztratily téměř 80 % své hodnoty, a to především proto, že se investoři obávají, že automobilka nemusí být schopna překonat své výrobní potíže.

Zdroj: Rivian

Analytik společnosti D.A. Davidson 2. června napsal: „RIVN si s ohledem na náběh výroby vedla lépe než většina ostatních. Uvidíme, zda RIVN dokáže i nadále zrychlovat výrobu tak plynule, jak dokáží jezdit její pozoruhodné vozy, zejména s otevřením nových závodů,“

Automobilka disponuje velkým množstvím peněz, které by jí měly umožnit pokračovat ve zrychlování výroby. Na konci minulého čtvrtletí měla 16,4 miliardy dolarů v hotovosti a pouze 1,6 miliardy dolarů dluhu.

Navíc se zlepšuje globální dodavatelský řetězec automobilů. Vzhledem k těmto dvěma faktorům by se měla výroba společnosti Rivian v budoucnu významně zrychlit. Společnost totiž očekává, že nakonec zvýší svou roční produkci na přibližně 600 000 elektromobilů.

A konečně, co se týče poptávky, společnost Amazon (NASDAQ:AMZN) si u Rivianu objednala 100 000 elektromobilů, zatímco automobilka má více než 90 000 čistých předběžných objednávek na svůj nákladní vůz R1.

Sečteno a podtrženo, akcie RIVN jsou skvělou značkou pro nákup pro dlouhodobé investory, protože ulice podceňuje sílu americké ekonomiky i společnosti.