Je Bitcoin mrtvý? Největší kryptoměna padá pod 20 000 dolarů uprostřed dne.

Bitcoin (BTC-USD) dnes ráno opět klesá a obchoduje se mírně nad 19 000 USD za minci. Hodnota mince je nyní výrazně pod psychologicky důležitou úrovní 20 000 USD za minci, což některé vede k domněnce, že Bitcoin je možná mrtvý.

Pokles přichází poté, co se v posledních dnech v rámci kryptoměnového krachu potýkalo s velkými finančními problémy více společností z oblasti kryptoměn.

Three Arrows Capital, hedgeový fond, který se specializuje na krypto, prochází likvidací. Three Arrows zase nezaplatil požadovanou splátku za půjčku, kterou obdržel od společnosti Voyager Digital (OTCMKTS:VYGVF).

Společnost Voyager uvedla, že její platforma stále normálně funguje, ale její generální ředitel Stephen Ehrlich naznačil, že bude muset podniknout blíže nespecifikované, nové kroky, aby „nadále plnila požadavky zákazníků na likviditu“.

Mezitím společnost Celsius, která se specializuje na půjčování peněz kryptoinvestorům a umožňuje jim obchodovat s kryptoměnami a posílat si je navzájem, zkoumá možnost podání návrhu na bankrot. Stalo se tak poté, co 12. června oznámila, že svým zákazníkům znemožní jakékoli výběry z jejich účtů.

Navzdory pokračujícímu ústupu Bitcoinu jsou četné kryptografické weby nadále býčí ohledně dlouhodobého výhledu BTC.

Například jednoletá předpověď společnosti Gov Capital počítá s tím, že krypto dosáhne 48 600 dolarů.WalletInvestor se domnívá, že hodnota kryptoměny za 12 měsíců vyskočí na 37 800 USD.DigitalCoinPrice očekává, že její průměrná hodnota bude v roce 2023 činit 27 800 USD.