Akcie společnosti Warner Bros. Discovery by se mohly téměř zdvojnásobit

Akcie společnosti Warner Bros Discovery by se podle společnosti Benchmark mohly od této chvíle téměř zdvojnásobit, protože tato špičková mediální společnost najde ve druhé polovině roku svou cestu.

Analytik Matthew Harrigan zahájil pokrytí společnosti Warner Bros Discovery s nákupním ratingem a ve středeční zprávě uvedl, že společnost má „obdivuhodnou pozici“ k překonání obchodních problémů – a to i přesto, že se akcie letos propadly o více než 40 %.

„Přestože výkonnost akcií WBD od jejich obchodního debutu 11. dubna byla silně ohrožena averzí trhu vůči streamingu v roce 2022, obavami z pákového efektu a celkovou úzkostí z recese na akciovém trhu, která ovlivňuje reklamu, jsme přesvědčeni, že akcie WBD znovu získají pevnou půdu pod nohama,“ napsal Harrigan a dodal, že investoři „by měli využít příležitosti k rekonvalescenci“.

Společnost Benchmark rovněž vydala cílovou cenu akcií pro rok 2023 ve výši 26 USD, což je téměř dvojnásobek středeční závěrečné ceny 13,17 USD.

Zdroj: Getty Images

Obliba značek Warner Bros. Discovery, stejně jako jejích streamovacích platforem HBO Max a discovery+, pomůže společnosti udržet si špičkové postavení, uvádí se v poznámce. Její síťové portfolio si podle poznámky nárokuje více než čtvrtinu sledovanosti v hlavním vysílacím čase mezi 25 až 54letými diváky za březen a duben.

Společnost by měla těžit i ve druhé polovině letošního roku po dalším objasnění ze strany managementu ohledně brandingu a cen za streamovací platformy HBO Max a discovery+, stejně jako po bližším pohledu na finanční výsledky nově sloučené společnosti.

„Věříme, že Warner Bros. Discovery se stane (nebo zůstane) trvalým lídrem v první trojce globálního mediálního obsahu vedle společností Disney a NBCUniversal,“ napsal Harrigan.

Akcie společnosti Warner Bros. Discovery ve čtvrtek před zahájením obchodování klesly o více než 1 %.