Forex dnes: Klidný začátek třetího čtvrtletí před zveřejněním klíčových údajů

Po volatilní americké seanci, která se odehrála ve čtvrtek v souvislosti s mírnými údaji o inflaci v USA a toky na konci měsíce, zůstávají trhy na začátku pátku relativně klidné. Nicméně investoři zůstávají opatrní před údaji o červnové inflaci v eurozóně. V druhé polovině dne bude v rámci amerického ekonomického programu zveřejněna zpráva ISM PMI ve zpracovatelském průmyslu. Dolarový index se mírně zotavuje směrem k úrovni 105,00 a futures na americké akciové indexy se obchodují hluboko v záporném teritoriu.

V rozhovoru pro rakouské noviny Oberoesterreichische Nachrichten představitel Evropské centrální banky (ECB) Robert Holzmann poznamenal, že by byl raději, kdyby banka zvýšila základní úrokovou sazbu dříve. Očekává se, že Eurostat oznámí, že roční harmonizovaný index spotřebitelských cen (HICP) v červnu vzrostl na 8,3 % z květnových 8,1 %.

Dříve během dne údaje z Číny ukázaly, že výrobní index PMI Caixin se v červnu zlepšil na 51,7 bodu z květnových 48,1 bodu, ale nezdá se, že by tento tisk měl pozitivní dopad na náladu na trhu v ranní evropské seanci.

USD/JPY – Zdroj: Autochartist

Měnový pár EUR/USD se během americké seance rozhodujícím způsobem odrazil a ve čtvrtek nakonec uzavřel v kladných číslech. Na začátku pátku zůstává pár na zadních pozicích a klesá k úrovni 1,0450.

GBP/USD zaznamenal ve čtvrtek malé denní zisky, ale na začátku pátku se obrátil na jih. Naposledy byl pár pozorován na ústupu směrem k úrovni 1,2100.

USD/JPY ve čtvrtek prudce klesl v souvislosti s klesajícími výnosy amerických státních dluhopisů. Vzhledem k tomu, že výnosy desetiletých amerických dluhopisů zatím během dne ztratily téměř 2 % pod 3 %, obchoduje se pár v evropském dopoledni v záporném teritoriu pod 135,00.