Zrychlí se odchod manažerů Amazonu? Jak se to v gigantovi aktuálně má?

Výkonný ředitel společnosti Amazon (NASDAQ:AMZN) Andy Jassy zaslal 21. června zaměstnancům společnosti e-mail, ve kterém potvrdil, že dva z jejích vedoucích pracovníků, shodou okolností černochů, společnost opouštějí. Pokud uvažujete o nákupu akcií AMZN, měli byste zvážit, co tyto odchody znamenají pro budoucnost společnosti Amazon.

Ačkoli je snadné tuto zprávu přehlédnout, rozmanitost vrcholového managementu je pro udržitelný růst každé firmy zásadní. Zvláště důležitá je pro ty, které mají velký počet zaměstnanců.

Společnost Amazon již nyní zaostává za korporátní Amerikou, pokud jde o rozmanitost ve vyšším managementu. Tento krok by mohl vést k odchodu dalších vrcholových manažerů z důvodu neschopnosti vytvořit přívětivé pracovní prostředí pro ty, kteří nejsou běloši nebo muži.

Stejně jako Amazon musí odvést mnohem lepší práci v tom, jak se chová ke svým zaměstnancům ve skladech, zdá se, že neodvedl příliš dobrou práci ani výše na firemním žebříčku.

Pokud zvažujete nákup akcií AMZN, je to jeden z důvodů, proč nyní není vhodná doba na zvažování nákupu.

Akcie AMZN je vhodné koupit

Několik mých kolegů z InvestorPlace se domnívá, že nyní je vhodná doba na nákup akcií AMZN.

Zdroj: Getty Images

Faizan Farooque se domnívá, že akcie Amazonu je vhodné koupit kvůli cloudovému byznysu společnosti, Amazon Web Services (AWS). Ta přináší společnosti Amazon spoustu provozních příjmů. Díky AWS může zbytek společnosti dělat a utrácet, co chce, aby rozvíjel podnikání. To je skvělá pozice.

Dana Blankenhornová nedávno upozornila, že analytici se nemohou akcií AMZN nabažit. Z 38 analytiků ji 36 hodnotí jako nákupní. O moc lepší už to být nemůže. Poukazuje na nadcházející červencový Prime Day jako na další řeku, kterou musí překročit, pokud se její akcie mají odrazit od korekce z roku 2022. Nakonec se domnívá, že analytici jsou na místě. Možná, že ano.

Problémy pod povrchem

Pokud vím, analytici mají jen málo školení o diverzitě. Proto by odchod dvou manažerů černé pleti nespustil žádné poplašné zvony, pokud se nejedná o viditelnou menšinu. I v takovém případě je těžké říci, zda by to pohnulo s jehlou.

Správa aktiv je stěží považována za baštu rozmanitosti. Kdyby tomu tak bylo, nesnažil by se Kongres prosadit ve Sněmovně reprezentantů a Senátu zákon Too Narrow to Succeed Act.

Zdroj: Getty Images

„Zpráva Nadace Johna S. a Jamese L. Knighta z Miami, která spravuje 2,9 miliardy dolarů, za rok 2021 ukázala, že pouze 1,4 % z 82,24 bilionu dolarů spravovaných aktiv v USA ve vzorku nadace bylo v září 2021 spravováno firmami s různorodým vlastnictvím,“ uvedl v dubnu časopis Pensions & Investments.

Amazon může vypadat levně, když se obchoduje za 2,34násobek tržeb ve srovnání s pětiletým průměrem 3,89násobku. Nicméně jeho problémy s lidskými zdroji se stále hromadí. Stejně jako u Titaniku je důležité to, co je pod hladinou.