Tříciferné zisky jsou na řadě, pokid technologické akcie v roce 2023 vzrostou

První polovina roku 2022 je u konce. A pro Wall Street to byl pořádný oříšek. Index S&P 500 klesl za pouhých šest měsíců o více než 20 %. Technologické akcie byly skutečně zdecimovány. To je nejhorší výkon trhu v prvním pololetí za posledních 50 let!

Mnoho investorů se vyděsilo. Jsou vyděšení, a to oprávněně.

Ale chytří investoři začínají být ve skutečnosti býčí. To proto, že údaje naznačují, že na paty tak propastným výkonům akcií může přijít další obrovská rally.

Konkrétně bychom mohli být svědky obrovské rally přesahující 50 % u všech technologických akcií a rally přesahující 100 % u některých vysoce růstových akcií.

Takže zatímco spousta investorů před trhem utíká, vy a další chytří investoři mu budete utíkat naproti. A za 12 měsíců, až budete sedět na trojciferných ziscích v některých technologických akciích, budete rádi, že jste tak učinili.

Zde je hlubší pohled.

Zdroj: Getty Images

Na akciovém trhu nejlepší časy často následují po těch nejhorších.

To platí zejména pro technologické akcie.

Index Nasdaq, který se skládá převážně z technologických akcií, ztratil v první polovině roku více než 30 % své hodnoty. To znamená, že index má nakročeno k nejhoršímu roku v historii.

Takto velké poklesy jsou pro Nasdaq vzácné. Ve skutečnosti za posledních 20 let klesl o více než 20 % pouze dvakrát, a to v letech 2002 a 2008.

Hádejte, co se stalo v roce 2003? Nasdaq vyskočil o 50 %. Hádejte, co se stalo v roce 2009? Vyletěl o více než 50 %.

To byly dva nejlepší roky indexu za posledních 20 let.

Graf znázorňující procentuální změnu indexu Nasdaq v letech 2002 až 2022.

Jinými slovy, dva nejlepší roky indexu Nasdaq v tomto století následovaly bezprostředně po jeho dvou nejhorších letech.

Pokud jde o technologické akcie, nejlepší období vždy následují po nejhorších obdobích.

Právě teď se nacházíme v nejhorších časech. Je to horší než v roce 2002 nebo 2008. Je to zatím největší pokles.

Z historického hlediska tedy to, co přijde poté, bude zatím největší rally. Na základě těchto údajů není nerozumné si myslet, že technologické akcie v roce 2023 vyletí o 60 %, 70 % nebo více!

Některé vysoce růstové akcie však porostou ještě mnohem více…

Zdroj: Getty Images

Když technologické akcie zaznamenají obrovský „comeback“ o více než 50 %, jako tomu bylo v letech 2003 a 2009, některé akcie s vysokým růstem mají tendenci růst o více než 100 %.

Například v roce 2003 se index Nasdaq zotavil přibližně o 50 %. V témže roce vzrostly akcie technologických firem s vysokým růstem ještě mnohem více. Společnost Avaya (NYSE:AVYA) vyskočila téměř o 400 %. Novell vyskočil o 215 %. Společnost Corning (NYSE:GLW) vzrostla o 210 %. Společnost Yahoo získala přibližně 170 %.

V té době se jednalo o vysoce růstové akcie.

V roce 2009 je to stejné. Nasdaq v tomto roce vzrostl o více než 50 %. V čele rallye stály akcie technologických společností s vysokým růstem, jako jsou Advanced Micro Devices (Nasdaq:AMD), Qorvo (Nasdaq:QRVO), Seagate Technology (Nasdaq:STX), Expedia (Nasdaq:EXPE), Amazon (Nasdaq:AMZN) a Booking (Nasdaq:BKNG). Tyto akcie v roce 2009 vzrostly o 160 % až 350 %.

Graf znázorňující změnu ceny různých technologických akcií v průběhu roku 2009

Vzorec je zde až šokujícím způsobem jednoduchý.

Když se technologické akcie v jednom roce propadnou, mají tendenci se v následujícím roce výrazně odrazit ode dna. Při těchto masivních růstech bývají v čele rychle rostoucí technologické akcie. Mnohé z nich se během jediného roku zvednou o 100 %, 200 %, 300 % nebo více.

Tento vzorec se opakuje i dnes.

Akcie technologických společností se v roce 2022 propadají. V roce 2023 se výrazně odrazí ode dna. Až se tak stane, mnoho vysoce růstových technologických akcií se zdvojnásobí, ztrojnásobí, a dokonce zečtyřnásobí.

Jinými slovy, to, co máme dnes před sebou, je generační nákupní příležitost před největší technologickou rallye století v roce 2023.

Závěrečné slovo k technologickým akciím
Čtyři nejnebezpečnější slova v investování jsou „tentokrát je to jinak“.

Proto říkám, že tentokrát to není jiné.

V roce 2022 čeká technické akcie velký pokles. Pokaždé, když utrpí tak strašný rok, jako je tento, se v následujícím roce rychle a výrazně odrazí ode dna. Při těchto odrazových rallye má mnoho akcií s vysokým růstem tendenci růst o stovky procent.

Tentokrát tomu nebude jinak.

V roce 2023 očekáváme masivní rallye technologického odrazu, která bude poháněna klesající inflací a následným obratem Fedu o 180 stupňů v otázce zvyšování sazeb a kvantitativního zpřísňování.

V rámci příprav jsme identifikovali několik vysoce růstových technologických akcií, které jsou připraveny na 2X, 3X a dokonce 4X plus zisky v příštím roce.

Zejména jsme identifikovali jednu malou AV akcii, o které 99 % investorů nikdy neslyšelo. Mohla by však být na pokraji ohlášení velkolepého partnerství se společností Apple (Nasdaq:AAPL)…

Jedná se o akcii, která by mohla být největším vítězem „technologického obratu“ v roce 2023.