2 podhodnocené blue-chip akcie ideální k nákupu v červenci roku 2022

Tyto společnosti nabízejí investorům dlouhodobý růst a zisky a na současném medvědím trhu jsou na prodej.

Současný medvědí trh je plný rizik a napětí. Pokles však pro investory představuje také obrovskou nákupní příležitost, protože mnoho předních blue-chip akcií je stahováno dolů spolu s širším trhem, což je staví do pozice podhodnocených blue-chip akcií. Ceny akcií těchto dobře řízených a zavedených společností klesají navzdory tomu, že nadále dosahují solidních zisků, překonávají očekávání Wall Street a zůstávají lídry na svých trzích. Investoři, kteří jsou ochotni v krátkodobém horizontu překousnout určitou volatilitu, budou pravděpodobně odměněni v dlouhodobém horizontu, protože tyto akcie nakonec dosáhnou dna, zotaví se a opět se otočí vzhůru. Zatímco mnohé nerentabilní společnosti se z letošního medvědího trhu možná nikdy nezotaví, spolehlivé blue-chip akcie se určitě zotaví.

Zde jsou tři podhodnocené blue-chip akcie, které by investoři měli v červenci koupit, přičemž všechny jsou členy indexu Dow Jones Industrial Average, který se skládá z 30 předních amerických společností.

Goldman Sachs (GS)

Investiční banka Goldman Sachs (NYSE:GS) je stroj na peníze. Tečka. Newyorská firma nachází způsoby, jak vydělávat na dobrých i špatných trzích. A protože akcie GS od počátku roku klesly o téměř 25 %, vypadají při ceně těsně nad 300 USD za akcii extrémně podhodnocené. V současné době jsou akcie 28 % pod svým 52týdenním maximem 426,16 USD za akcii. A analytici očekávají, že se akcie společnosti v příštím roce výrazně zotaví. Mediánová cílová cena akcií Goldman Sachs je v současné době 420 USD, což by bylo o 38 % více než jejich současná úroveň.

Zdroj: Reuters

A zdá se, že Goldman Sachs letos nic nebrzdí. Navzdory extrémně náročným podmínkám na trhu vykázala investiční banka za první čtvrtletí zisk 10,76 USD na akcii oproti 8,89 USD, které se podle údajů společnosti Refinitiv očekávaly na Wall Street. Tržby banky dosáhly 12,93 miliardy dolarů oproti očekávaným 11,83 miliardy dolarů. Zatímco poplatky Goldman Sachs za investiční bankovnictví v období od ledna do března klesly, banka tento pokles kompenzovala vyššími příjmy z obchodování s pevnými výnosy, spotřebitelského bankovnictví a správy majetku.

Microsoft (MSFT)

Pokud hledáte podhodnocenou technologickou společnost typu blue-chip, nehledejte nic jiného než společnost Microsoft (NASDAQ:MSFT) se sídlem v Seattlu. Společnost, kterou spoluzakládal Bill Gates, stále dosahuje vynikajících výsledků. Navzdory svým úspěchům se však akcie MSFT v letošním roce dostaly také na nízkou úroveň, protože trhy se otřásly. S cenou 260 USD za akcii klesly akcie Microsoftu v tomto roce o 17,1 % a jsou přibližně 25 % pod svým 52týdenním maximem 349,67 USD. Mediánová cílová cena akcií je 350 dolarů, což naznačuje 34% nárůst od této hodnoty.

Zdroj: Shutterstock

Společnost, která stojí za operačním systémem Windows a herní konzolí Xbox, ve svých posledních čtvrtletních výsledcích překonala očekávání analytiků ve všech oblastech a vykázala zisk na akcii ve výši 2,22 USD oproti očekávaným 2,19 USD. Rovněž vykázala tržby ve výši 49,36 miliardy USD oproti 49,05 miliardy USD, které očekávala Wall Street. Microsoft rovněž uvedl, že tržby z jeho cloudové výpočetní služby Azure vyskočily ve čtvrtletí o 46 %, a poskytl optimistický výhled do budoucna. Společnost také dokončuje akvizici výrobce videoher Activision Blizzard (NASDAQ:ATVI) v hodnotě 68,7 miliardy dolarů, díky níž technologický gigant získá vlastní kapacity pro vývoj videoher.