Skvělá zpráva pro společnost Disney: Disneyland v Šanghaji byl znovu otevřen

Společnost Walt Disney Company (DIS) byla na začátku pandemie zdrcena, když byla nucena dočasně odmítat návštěvníky svých zábavních parků. Tento segment je pro společnost lukrativním zdrojem příjmů, takže uzavření parku poškodilo její hospodářský výsledek.

Zatímco většina jejích parků byla znovu otevřena a zůstala v provozu, park v Šanghaji byl po vypuknutí epidemie COVID-19 v regionu několik měsíců uzavřen. Šíření viru naštěstí ustoupilo a šanghajský Disneyland byl 30. června znovu otevřen.

Šanghajský Disneyland byl znovu otevřen

To je pro společnost Disney skvělá zpráva. Vedení společnosti poznamenalo, že uzavření šanghajského parku by mohlo v nadcházejícím čtvrtletí zasáhnout provozní příjmy ve výši 350 milionů dolarů. Za tři měsíce činí ztráta 350 milionů dolarů zhruba 117 milionů dolarů měsíčně. Třetí fiskální čtvrtletí společnosti Disney skončí kolem 2. července, takže přínosy znovuotevření šanghajského Disneylandu spadnou do čtvrtého fiskálního čtvrtletí.

Zdroj: Getty Images

I přes tyto problémy se společnosti Disney v segmentu zábavních parků daří. Tržby v posledním čtvrtletí, které skončilo 2. dubna, se více než zdvojnásobily na 6,6 miliardy dolarů. Zvýšené příjmy podpořily růst provozního zisku na 1,76 miliardy dolarů ze ztráty 406 milionů dolarů v předchozím roce.

Za šest měsíců končících 2. dubna se tržby segmentu zábavních parků vyšplhaly na 13,9 miliardy dolarů a provozní zisk na 4,2 miliardy dolarů. Abychom tato čísla uvedli do kontextu, společnost Disney vykázala za celý fiskální rok 2019 tržby ve výši 69,6 miliardy dolarů a provozní zisk 11,8 miliardy dolarů.

Nevyrovnaná poptávka spotřebitelů, kteří chtějí opustit své domovy, by mohla v příštích letech podpořit růst příjmů a zisku v segmentu zábavních parků společnosti Disney. Finanční ředitelka Christine McCarthyová uvedla, že výdaje hostů v domácích zábavních parcích vzrostly o 40 % ve srovnání se stejným čtvrtletím roku 2019 a o 20 % v roce 2021. Park v Šanghaji neměl šanci získat takovou dynamiku kvůli pokračujícím omezením nařízeným vládou. Pokud park společnosti Disney v regionu tentokrát zůstane otevřený natrvalo, bude pracovat na udržení dynamiky v lukrativním segmentu zábavních parků.

Zdroj: Gettyimages

Skvělý čas na nákup akcií společnosti Disney

Měřeno poměrem ceny k tržbám nebyly akcie společnosti Disney v posledním desetiletí téměř nikdy levnější. Proto je nyní pro investory vynikající doba pro založení pozice. Společnost Disney je v ideální pozici, aby mohla těžit z měnícího se chování spotřebitelů, kteří dávají přednost zážitkům mimo domov.