Tato jména na Nasdaqu povedou k návratu po nejhorším čtvrtletí od roku 2008

První pololetí a čtvrtletí bylo pro akcie, zejména pro akcie technologického Nasdaq Composite, velmi nepříznivé.

Rostoucí obavy z inflace vyděsily investory, kteří se stále více obraceli proti někdejším technologickým miláčkům, kteří jsou citlivější na růst úrokových sazeb. Nasdaq Composite se v prvním pololetí propadl o 29 %, což je nejvíce ze všech tří hlavních průměrů. Ztráta 22 % ve druhém čtvrtletí je nejhorším výsledkem indexu od roku 2008.

Přesto server CNBC Pro hledal podle údajů společnosti FactSet některá jména, která by mohla během zbývajících šesti měsíců v kalendáři dosáhnout lepších výsledků.

Jména, která se objevila v našem screenu, považuje většina analytiků, kteří je pokrývají, za nákupní. Jejich dvanáctiměsíční cílové ceny se zvýšily o více než 20 % a očekává se, že v letošním roce vzrostou jejich zisky o více než 10 %.

Mají také tržní kapitalizaci vyšší než 1 miliarda USD a tyto akcie pokrývá nejméně osm analytiků.

Většina analytiků, 90 %, doporučuje investorům nákup akcií East West Bancorp. Analytici Bank of America banku nedávno označili za akcii, kterou se vyplatí navštívit, a minulý měsíc ve své zprávě uvedli, že East West Bancorp patří vzhledem ke své silné rozvaze mezi akcie s dobrou dlouhodobou pozicí. Podle společnosti FactSet se očekává, že akcie budou mít od této chvíle 44% nárůst.

Téměř 87 % analytiků považuje společnost CrowdStrike za nákupní. V červnu zvýšila banka Morgan Stanley rating této kyberbezpečnostní akcie na overweight z equal-weight. Firma uvedla, že se jedná o „atraktivní příležitost“, protože společnosti stále více investují do bezpečnostních řešení, a nabízí investorům „defenzivní pozici“. Podle společnosti FactSet by akcie mohly od této chvíle vzrůst o 34 %.

Společnost Match Group by se mohla ještě letos vrátit na burzu poté, co se letos propadla o více než 46 %. V dubnu banka Morgan Stanley zařadila Match Group mezi své nejlepší internetové recesní tituly s odkazem na rostoucí oblibu online seznamování. Podle údajů společnosti FactSet mají akcie Match Group 67% nárůst.

Mezi další vybrané akcie patří Euronet Worldwide, Signature Bank, Horizon Therapeutics, Olaplex, Focus Financial Partners, Maravai LifeSciences Holdings a Verint Systems.