2 nejpodhodnocenější konopné akcie, které je třeba koupit v červenci 2022

„Pro konopí by to mohl být rozhodující rok.“ Tuto větu jsem slyšel už mnohokrát; je to typické zbožné přání. Rok 2022 však bude pravděpodobně jiný a mohl by být pro toto odvětví zásadním průlomem. Navíc vzhledem k tomu, že trh je v útlumu, je to pro investory možná ta nejlepší doba pro nákup podhodnocených marihuanových akcií.

Tato představa vychází ze skutečnosti, že se blíží volby v polovině volebního období a Sněmovna reprezentantů by se pravděpodobně mohla obrátit. Navíc je známo, že vedení GOP není příliš nakloněno legalizaci konopí na federální úrovni.

Kdybychom si pročetli nedávno zveřejněný zpravodaj společnosti Marijuana Moment, pochopili byste, jak živě zákonodárci prosazují ochranu konopí. Když už jsme to řekli, podívejme se na duo nejlákavějších marihuanových tipů v současné době.

Zdroj: Getty Images

Verano Holdings (VRNOF)

Verano Holdings (OTCMKTS:VRNOF) je jedním z nejziskovějších vertikálně integrovaných hráčů na trhu s konopím v USA. 16 aktivních licencí má v 15 výrobních závodech a více než 100 maloobchodních provozovnách. VRNOF patří mezi pět nejoblíbenějších prodejců konopí z hlediska tržeb.

Společnosti Verano se neuvěřitelně daří rozšiřovat své podnikání prostřednictvím efektivní strategie fúzí a akvizic. K trojcifernému meziročnímu nárůstu jejích tržeb nejvíce přispěly anorganické příjmy. Kromě toho financovala své kapitálové výdaje z rostoucího zůstatku volného peněžního toku.

Zdroj: Shutterstock

Kromě toho je její profil marží neuvěřitelný, s dvouciferným růstem volného peněžního toku, EBITDA a hrubé marže. Navzdory silným výsledkům z poslední doby se akcie VRNOF obchodují za zhruba 2násobek forwardových tržeb, což je výrazně pod průměrem sektoru.

Cronos Group (CRON)

Společnost Cronos Group (NASDAQ:CRON) je jedním z předních hráčů na kanadském trhu s konopím, kteří v posledních několika čtvrtletích zaznamenali obrovský růst. Konečně se jí podařilo vytyčit plán smysluplného obchodního pokroku, jak ukazují její nedávné výsledky.

Nedávno zveřejnila solidní výsledky za první čtvrtletí, kdy tržby dosáhly ohromných 25 milionů dolarů, což představuje téměř 100% nárůst oproti předchozímu čtvrtletí. Růst prodeje lékařské marihuany z Izraele nadále posiluje její podíl na trhu, zatímco její výkony na místním trhu s marihuanou pro dospělé rovněž rychle rostou.

Kromě toho zvýšila svůj podíl na trhu i v oblasti vapes a gumových bonbónů. Čistá ztráta se rovněž postupně snižuje ze 161,6 milionu USD v předchozím roce na 32,7 milionu USD v tomto roce. Rovněž má ve své rozvaze téměř 1 miliardu dolarů v hotovosti, kterou může využít k další realizaci svých expanzních plánů.