Roku a Corsair Gaming: Dvě akcie, které bych koupil, než vyletí vzhůru

Ceny akcií předních společností v oboru klesly až o 80 % oproti svým maximům. Některé z nejlepších růstových akcií jsou trhem výrazně podhodnoceny a v příštích několika letech by se mohly výrazně zotavit.

Dvěma akciemi, které jsou připraveny vyletět ze svých minim, jsou Roku (ROKU) a Corsair Gaming (CRSR). Obě společnosti slouží rostoucím odvětvím a dlouhodobým investorům nabízejí neuvěřitelně skvělou příležitost k nákupu.

1. Roku

Navzdory desetiletému růstu nabízí trh se streamovacími službami investorům stále perspektivní akcie, které lze koupit za účelem dlouhodobého zisku. Podle údajů společnosti Nielsen Holdings vzrostlo využívání streamingu do května meziročně o 21 %, ale na sledování televize se podílí pouze jednou třetinou. To ponechává předním službám velký prostor pro růst.

Roku bude těžit z toho, že stále více inzerentů začne přesouvat své výdaje z tradiční televize na digitální platformy. Roku je předním operačním systémem pro chytré televizory s 61 miliony aktivních účtů. Každý uživatel platformy Roku může být zpeněžen několika způsoby, včetně obsahu podporovaného reklamou nebo když si předplatí streamovací službu.

Zdroj: Unsplash

Za posledních pět let se příjmy společnosti Roku, které pocházejí především z reklamy, zvýšily šestkrát na 2,9 miliardy dolarů. To je jen malé procento z rostoucího trhu digitální videoreklamy, který dosahuje 50 miliard dolarů.

Akcie v současné době klesly o 81 % oproti loňským maximům. Vzhledem k tomu, že aktivní účty a příjmy z platformy stále meziročně rostou, je jen otázkou času, kdy akcie opět vzrostou.

2. Corsair Gaming

Celosvětový počet lidí, kteří hrají hry na PC, se odhaduje na 1,7 miliardy. To je více než 1,5 miliardy před pandemií. Nárůst počtu hráčů také rozšiřuje oslovitelný trh s herními periferiemi, jako jsou myši a klávesnice, kde je Corsair Gaming jednou z předních značek. Herní periferie tvořily v loňském roce třetinu celkových příjmů společnosti Corsair.

Společnost Corsair prodává také počítačové komponenty, které tvoří dvě třetiny jejích příjmů. Hráči pravidelně nakupují nové komponenty, například nové paměťové moduly, aby jejich počítače fungovaly co nejlépe. Nedostatek dodávek počítačových součástek a procesorů v loňském roce poškodil tuto část podnikání společnosti Corsair. Prudce rostoucí ceny grafických procesorů (GPU) zabránily mnoha lidem, aby si mohli dovolit upgradovat své počítače.

Zdroj: Unsplash

Ceny GPU však již začínají klesat. To by mělo vést k vyšší poptávce po produktech společnosti Corsair, včetně počítačových skříní a napájecích zdrojů, které hráči kupují při stavbě nového herního počítače.

Akcie se obchodují za průměrnou tržní cenu v poměru k zisku 17 na základě letošního konsensuálního odhadu analytiků. Toto ocenění nezohledňuje vyšší tempo růstu, které by společnost Corsair mohla v příštích několika letech zaznamenat. Akcie bych koupil dříve, než si to trh uvědomí.