Akcie společnosti McDonald’s rostou díky lepším výsledkům za 2. čtvrtletí

Akcie společnosti McDonald’s (NYSE:MCD) v úterý získávají podporu po zveřejnění zprávy o výsledcích tohoto řetězce rychlého občerstvení za druhé čtvrtletí roku 2022.

Pozitivní zprávy pro akcie MCD začínají upraveným zředěným ziskem na akcii ve výši 2,55 USD. To je lepší výsledek než 2,47 USD na akcii, který Wall Street pro toto čtvrtletí odhadovala. Je to také 8% nárůst ve srovnání s upraveným zředěným ziskem na akcii ve výši 2,37 USD ze stejného období loňského roku.

Na druhé straně společnost McDonald’s vykázala tržby ve výši 5,72 mld. dolarů. USD, což je horší výsledek než 5,82 miliardy USD, které v daném období očekávali analytici. Je to také 3% pokles oproti 5,89 miliardám dolarů vykázaným během druhého čtvrtletí roku 2021.

Chris Kempczinski, prezident a generální ředitel společnosti McDonald’s, se k výsledkové zprávě vyjádřil následovně.

Zdroj: Pixabay

„Díky zaměření na naše zákazníky a posádku, které nám umožnily rychle rostoucí digitální schopnosti, jsme dosáhli celosvětového růstu srovnatelných tržeb o téměř 10 %. Nicméně provozní prostředí v celém konkurenčním prostředí zůstává náročné. Ačkoli plánujeme širokou škálu scénářů, jsem přesvědčen, že naše plány a lidé umožňují společnosti McDonald’s přečkat toto prostředí lépe než ostatní.“

Společnost McDonald’s ve své nejnovější zprávě o výsledcích neuvádí výhled pro třetí čtvrtletí roku 2022 ani pro zbytek roku.

Akcie MCD od úterního rána vzrostly o 1,7 %, ale od začátku roku stále klesly o 5,2 %.