Microsoft se odrazil ode dna díky předpovědi dvouciferného celoročního růstu

Akcie Microsoftu (NASDAQ:MSFT) se odrazily ode dna a v hovoru k výsledkům společnost uvedla, že ve fiskálním roce 2023 očekává dvouciferný růst tržeb a provozních příjmů, přičemž marže by měly zůstat přibližně stejné. To se drží předchozích výhledů, což je vzhledem k obavám z hrozící recese povzbudivé znamení.

„Býčí výhled MSFT na rok 23 bude slyšet po celém světě i na Wall Street,“ napsal na Twitteru Dan Ives, analytik společnosti Wedbush. „Klíčová je předpověď růstu cloudu a podnikové sféry. Na to se zítra ráno zaměříme laserem.“

Pro fiskální rok končící v červnu 2023 očekává Wall Street nárůst tržeb o 13,6 %.

Zdroj: Shutterstock

Společnost uvedla, že růst tržeb Azure bude v aktuálním čtvrtletí zhruba o 3 % nižší. Očekává, že tržby za produktivitu dosáhnou 15,95 až 16,25 miliardy dolarů, tržby za inteligentní cloud 20,3 až 20,6 miliardy dolarů a tržby za osobní počítače 13 až 13,4 miliardy dolarů.

„Wall Street doufala v 40% růst azure v září, MSFT dal 43% s pozitivními komentáři o poptávce,“ řekl Ives. „V kombinaci s lepším než obávaným výsledkem Alphabetu je to pro oslabený technologický sektor vykoupení.

Stejně jako u jiných společností, i u globálních technologických firem vytváří silný dolar negativní kurzový vliv, ale Microsoft naznačil, že by to nemuselo být tak zlé, jak se očekávalo, s 5% negativním vlivem v aktuálním čtvrtletí a pouze 4% negativním vlivem za celý rok.