Společnost Costco je podle Jefferies dobře připravena na inflaci

Podle společnosti Jefferies je Costco jednou z nejlepších sázek pro investory, kteří chtějí projít turbulentním obdobím spotřebitelských akcií.

Maloobchodní akcie byly v úterý pod tlakem poté, co společnost Walmart snížila svůj výhled a uvedla, že inflace mění spotřebitelské výdaje a nutí společnost snižovat ceny, aby se některé položky, například oblečení, dostaly do pohybu.

Nicméně analytik Jefferies Corey Tarlowe potvrdil, že Costco je nejlepší volbou, a v poznámce klientům uvedl, že společnost se zdá být na lepší úrovni než její kolegové.

„Zvýšené zásoby jsou problémem pro mnoho maloobchodníků, ale domníváme se, že COST má v tomto ohledu relativně dobrou pozici,“ napsal Tarlowe. „Společnost COST zdůraznila, že zásoby potravin a spotřebního zboží a čerstvých potravin jsou v dobré kondici, a přestože existují určité nadbytečné zásoby (například sváteční zboží, které přišlo pozdě z minulé sezóny), domníváme se, že by společnost měla být schopna tuto dynamiku efektivně zvládnout.“

Zdroj: Getty Images

Jedním z hlavních bodů tlaku na spotřebitele jsou vyšší ceny benzínu, ale to by mohlo být pro Costco ve skutečnosti výhodné. Čerpací stanice společnosti nabízejí členům Costco slevy, což může pomoci zvýšit návštěvnost obchodů, uvedl Jefferies.

„Vzhledem k současným zvýšeným cenám benzínu oproti historickým úrovním COST zdůraznil tento segment jako klíčový motor návštěvnosti pro firmu, protože ~50 % členů, kteří nakupují benzín v Costco, také nakupuje ve skladu během otevírací doby (i když, tato penetrace se snížila, protože více členů doplňuje své nádrže na benzín),“ řekl Tarlowe.

Jefferies stanovila cílovou cenu pro Costco na 580 USD za akcii, což je o více než 9 % nad úrovní, na které akcie uzavřely.