Připravte se na to, že akcie Apple dosáhnou ceny 200 dolarů nebo výše

Pro mnoho lidí je společnost Apple (NASDAQ:AAPL) známá jako výrobce gadgetů. To je do jisté míry pravda, ale je toho víc. Například existují funkce chystaných produktů společnosti Apple, které by vám skutečně mohly pomoci ke zdraví. Investoři by také neměli ignorovat sílu společnosti Apple v oblasti služeb. Celkově vzato existuje více důvodů, proč se zaměřit na 200 USD nebo dokonce více, pokud držíte akcie AAPL.

Vzpomínáte si, kdy se Apple stal součástí „klubu 1 bilionu dolarů“? Byl to významný okamžik, když společnost dosáhla tržní kapitalizace 1 bilionu dolarů. A pak už jen víte, že Apple měl hodnotu 2 biliony dolarů.

Jeden z analytiků velkých bank předpovídá, že by Apple mohl ve skutečnosti růst ještě více, zatímco jiný vyhlíží ambiciózní cílovou cenu akcií společnosti. Pro své produkty i služby je Apple stále špičkovou technologickou firmou, která patří na seznam sledovaných investorů.

Co se děje s akciemi AAPL?

První věc, kterou je třeba si uvědomit, je datum zveřejnění výsledků společnosti Apple, které je naplánováno na 28. července. Tato událost by mohla mít na cenu akcií společnosti Apple zásadní vliv, takže si toto datum určitě poznačte do kalendáře.

Zdroj: Pexels

Pokud se vám podaří chytit akcie AAPL na úrovni 150 USD, můžete se poplácat po zádech, že jste získali skutečně výhodnou nabídku. Poměr ceny k zisku (P/E) společnosti Apple za posledních 12 měsíců ve výši 25,26 je na technologického giganta v roce 2020 docela rozumný. Navíc Apple vyplácí věrným akcionářům budoucí roční dividendový výnos ve výši 0,60 %, takže neváhejte a kousněte si do toho jablka.

Co by mohlo akcie AAPL posunout na další úroveň? Nejzřejmější odpovědí by byly oblíbené produkty společnosti Apple, jako je například iPhone. To je fér, ale je tu ještě jeden úhel pohledu, který jste možná přehlédli. Věděli jste, že Apple letos na podzim přidá do iOS 16 a watchOS 9 funkce pro zdraví a fitness?

Nové hodinky Apple Watch a iPhone nabídnou funkce, které se podle společnosti zaměřují na 17 oblastí zdraví a fitness. A právě nyní mohou uživatelé ukládat více než 150 „různých typů zdravotních údajů z Apple Watch, iPhonu a připojených aplikací a zařízení třetích stran“.

Pohled na Apple z různých úhlů

Jak je vidět, společnost Apple je mnohostranný podnik. Možná jste o Applu až do dneška nikdy nepřemýšleli jako o společnosti zabývající se fitness technologiemi.

Na společnost Apple se můžete dívat i jinými způsoby. Například analytik společnosti Morgan Stanley Erik Woodring se zřejmě zaměřuje na příjmy společnosti Apple z předplatného. Woodring uvádí, že „výraznější přechod na model podobný předplatnému“ by mohl současnou tržní kapitalizaci společnosti Apple navýšit přibližně o 1 bilion dolarů.

Zdroj: Getty Images

Woodring ponechal pro akcie AAPL rating „overweight“ spolu s cílovou cenou 180 USD. Ještě ambicióznější je analytik společnosti Wedbush Daniel Ives, který zveřejnil rating „outperform“ pro akcie Apple a cílovou cenu 200 USD.

Jen samotný segment služeb společnosti Apple má podle Ivese hodnotu přes 1 bilion dolarů. V kombinaci s hardwarovým byznysem společnosti Apple se na současné úrovni nabízí „velmi přesvědčivý“ poměr rizika a výnosu, tvrdí Ives.

Co můžete udělat teď?

Od produktů přes služby a předplatné až po zdravotní a fitness funkce je Apple skutečným gigantem v technologickém průmyslu. Společnost má svým zákazníkům a také akcionářům co nabídnout.

Mohl by Apple ke své tržní kapitalizaci přidat další 1 bilion dolarů? Může se to stát dříve, než si myslíte. Je moudré společnost Apple nepodceňovat a při současné ceně akcií by investice typu „kup a drž“ mohla přinést výjimečné dlouhodobé výnosy.