Co se dnes děje s akciemi Palantir (PLTR)? Jakou má společnost budoucnost?

Společnost Palantir Technologies (NYSE:PLTR) dnes ráno oznámila, že americká armáda rozšíří stávající smlouvu s touto společností. Dohoda přinese společnosti Palantir během dvou let příjmy ve výši téměř 100 milionů dolarů. Navzdory prodloužení projektu akcie PLTR během dopoledního obchodování klesají o 1 %.

Dohoda a její dopad na společnost Palantir

V rámci smlouvy Palantir nainstaluje „nástroje pro zpracování dat a umělou inteligenci (AI)/strojové učení“ pro armádní velitelství (COCOM). Společnost Palantir začala s armádou na těchto typech projektů spolupracovat v roce 2018.

Pozoruhodné je, že společnost v roce 2021 dosáhla tržeb ve výši 1,54 miliardy dolarů, takže obnovení kontraktu, který má průměrnou hodnotu 50 milionů dolarů tržeb ročně, pravděpodobně s jejími finančními výsledky a akciemi PLTR příliš nepohne. Tato zpráva by však mohla zmírnit obavy Wall Street ze zpomalení růstu jejích vládních zakázek v posledních čtvrtletích.

Zdroj: Getty Images

Společnost Palantir neuvedla, zda a do jaké míry se bude kompenzace, kterou od armády v příštích dvou letech obdrží, lišit od plateb, které získala v předchozích letech.

„Těšíme se, že budeme moci nasadit naše nejnovější technologie ML, Edge a Space po boku našich amerických vojenských partnerů,“ uvedl Shannon Clark, senior viceprezident pro federální inovace. „Tyto technologie umožní operátorům v terénu využívat poznatky umělé inteligence k rozhodování v mnoha sloučených oblastech. Od vesmíru až po mořské dno a vše mezi tím.“

Raymond James má na akcie PLTR býčí názor

Společnost Raymond James, která se zabývá finančními službami, nedávno uvedla, že akcie PLTR „se mohou zdvojnásobit“. Firma začala pokrývat akcie s ratingem „strong buy“ a cílovou cenou 20 USD.