Palantir: Výzkumná laboratoř americké armády podepsala prodloužení smlouvy

Výzkumná laboratoř americké armády rozšířila stávající smlouvu se společností Palantir Technologies (NYSE:PLTR) o dva roky.

Softwarová firma poprvé spolupracovala s Armádní výzkumnou laboratoří v roce 2018 a poskytla nejmodernější operační data a schopnosti umělé inteligence těm, kteří jsou v první linii. Platforma společnosti Palantir (PLTR) podpořila integraci, správu a nasazení příslušných dat a výcvik modelů AI pro všechny ozbrojené složky, COCOM a speciální operátory.

Prodloužení smlouvy umožní společnosti Palantir poskytovat operační služby RDT&E více uživatelům po celém světě. Společnost bude pokračovat v implementaci dat a schopností umělé inteligence/strojového učení pro uživatele napříč bojovými velitelstvími. Celková hodnota smlouvy činí 99,9 milionu dolarů na dva roky.

Zdroj: Getty Images

Společnost Palantir (PLTR) by měla zveřejnit své výsledky za 2. čtvrtletí 08. srpna 2022. Analytici předpokládají zisk na akcii ve výši 0,03 USD a tržby ve výši 472,15 milionů USD za čtvrtletí. V 1. čtvrtletí společnost dosáhla smíšených výsledků, když vygenerovala upravený zisk na akcii ve výši 0,02 USD při tržbách 446 milionů USD. Tržby z komerční činnosti vzrostly meziročně o 54 %, zatímco tržby ze státní správy vzrostly meziročně o 16 %.

Začátkem tohoto měsíce akcie společnosti Palantir klesly, protože několik makléřských společností snížilo hodnocení akcií kvůli „neudržitelnému“ růstu od května.