Vsaďte všechny své žetony na akcie Intelu, leží tady velká příležitost

Výrobce mikroprocesorů Intel (NASDAQ:INTC) bude pravděpodobně těžit ze zákona CHIPS for America, známého také jako Chips Act, pokud jej americká vláda uzákoní. Kromě toho akcie INTC nyní nabízejí skvělou hodnotu a dividenda společnosti Intel tuto nabídku jen oslazuje.

Rok 2022 byl pro americké výrobce čipů těžký. Často však nepřízeň osudu přinese na finančních trzích vynikající hodnoty. Jak uvidíme, negativní tlak na cenu akcií Intel je ve skutečnosti jen příležitostí pro investory, kteří myslí dopředu, aby zaujali pozici.

Navíc se zdá, že zákonodárci na Kapitolu jsou připraveni zachránit Intel a americké výrobce polovodičů obecně. Pokud je vláda připravena se zapojit, pak možná existuje naděje na brzký obrat pro Intel.

Zdroj: Intel

Co se děje s akciemi INTC?

Akcie INTC mají 52týdenní maximum 56,28 USD, ale dnes je cena akcií mnohem nižší. Hledači hodnot by měli slintat nad příležitostí vstoupit nyní, protože poměr ceny k zisku (P/E) společnosti Intel za posledních 12 měsíců je extrémně nízký a činí 6,6.

Mezi americkými technologickými giganty je Intel také miláčkem dividend. Investory zaměřené na příjmy by mělo potěšit, že Intel vyplácí budoucí roční dividendový výnos ve výši 3,6 %.

Jistě, ne všichni jsou nyní na akcie mikroprocesorů extrémně nakloněni. Konkrétně analytik společnosti Goldman Sachs Toshiya Hari snížil své prognózy zisků výrobců čipů a polovodičového vybavení na kalendářní rok 2023 v průměru o 20 %. To odráží obavy analytika z pokračujícího zhoršování makroekonomického prostředí.

„Žádná z našich společností není imunní vůči zpomalení globálního HDP,“ napsal Hari. Jeho poznámku bereme náležitě na vědomí, ale býci by mohli oponovat, že makroekonomické problémy již byly v ceně akcií INTC zohledněny. Proto jsou nyní akcie tak levné.

Návrh zákona na podporu výrobců čipů se posouvá kupředu

Pomoc je na cestě: To je zjevné poselství amerického Senátu, který odhlasoval další postup při schvalování zákona o čipech. Senát konkrétně schválil procedurální opatření, které připravuje půdu pro případné hlasování o zákonu o čipech v Senátu a Sněmovně reprezentantů.

Jakou má návrh zákona hodnotu v dolarech? Senátní asistenti údajně uvedli, že Chips Act zahrnuje přibližně 54 miliard dolarů dotací pro americké polovodičové společnosti. Uvedli také, že existuje čtyřletá 25% daňová úleva, která má povzbudit společnosti, aby stavěly závody v USA. Odhaduje se, že daňová úleva má hodnotu zhruba 24 miliard dolarů.

Zdroj: GI

Není těžké si spojit souvislosti mezi zákonem o čipech a plány společnosti Intel na výstavbu továrny na výrobu čipů v Ohiu. Společnost Intel by mohla potenciálně vynaložit 100 miliard dolarů na zřízení celkem osmi výrobních závodů a zákon o čipech by jí jistě pomohl tohoto ambiciózního cíle dosáhnout.

Co můžete udělat nyní

Neexistuje žádná záruka, že zákon o čipech bude schválen. Zatím se však zdá, že návrh zákona má v Kongresu podporu. Zdá se, že prezident Joe Biden zákon podepíše, pokud se dostane na jeho stůl.

Hariho varování ohledně amerických výrobců čipů by nemělo být ignorováno. Existují makroekonomické faktory, které by investoři měli mít na paměti. Přesto byly akcie INTC již sraženy, protože Wall Street tyto faktory zvažovala.

S trochou pomoci z Washingtonu by akcie INTC mohly být připraveny na návrat. Investoři mohou zaujmout dlouhou pozici, dokud jsou akcie stále za výhodnou cenu.