20 slov, která mohou zcela změnit váš názor na společnost Teladoc

Investoři si oblíbili společnost Teladoc Health (TDOC) v dřívějších fázích pandemie. Společnost zaznamenala trojciferný nárůst tržeb a online lékařských návštěv. A investoři se vrhli na její akcie. Od začátku roku 2020 do začátku loňského roku Teladoc stoupl o zhruba 250 %.

Někteří se však domnívají, že od té doby tento gigant v oblasti telemedicíny ztratil svůj lesk. Růst společnosti se zpomalil. A během několika měsíců vykázala dva bezhotovostní miliardové náklady na snížení hodnoty goodwillu. V letošním roce se akcie propadly o 60 %.

Vaše pocity ohledně společnosti Teladoc jsou tedy nyní možná dost negativní. Ale než se k této společnosti otočíte zády, vydržte. Mám pro vás 20 slov, která by mohla váš názor na Teladoc zcela změnit.

Potenciální smlouvy

Tato slova pronesl generální ředitel Jason Gorevic. Během hovoru k výsledkům za druhé čtvrtletí 27. července hovořil o připravovaných projektech společnosti. Tím se rozumí potenciální smlouvy, které chce Teladoc uzavřít s firmami a dalšími zákazníky. Teladoc prodává zaměstnavatelům balíčky telezdravotnických služeb. A ti je nabízejí svým zaměstnancům.

Zdroj: Pexels

Teladoc má „v přípravě dvakrát více mnohamilionových transakcí než ve třetím čtvrtletí loňského roku,“ uvedl Gorevic. Dodal, že v porovnání s předchozím rokem se počet transakcí v současné a pozdější fázi rozpracovanosti zvýšil o 20 %.

Proč je tedy růst tržeb společnosti Teladoc slabší než před čtvrt rokem? Společnosti se déle rozhodují o registraci zdravotnických služeb. Podle společnosti Teladoc je to způsobeno současnou ekonomickou situací. Manažeři benefitů jsou při posuzování nových smluv mimořádně opatrní. A snižování počtu zaměstnanců v některých společnostech zaměstnává management – odvádí pozornost od dokončování smluv o zdravotních plánech.

To vše posouvá příjmy dále do budoucnosti. V důsledku toho se příjmy společnosti Teladoc zvyšují pomaleji, než společnost – a investoři – doufali.

Samozřejmě bychom si všichni přáli, aby Teladoc rychle uzavíral nové smlouvy a rozšiřoval další. Ale to, že se tak neděje, nesouvisí s kvalitou balíčků společnosti Teladoc – je to způsobeno vnějšími faktory. A tyto problémy jsou dočasné. To je dobrá zpráva.

Zdroj: Bloomberg

Poptávka po službách společnosti Teladoc

Podívejme se nyní na Gorevicova slova podruhé. Ukazují nám, že poptávka po službách společnosti Teladoc existuje a je silnější než kdykoli předtím. Společnost Teladoc dokonce uvedla, že očekává, že jeden z jejích větších partnerů v oblasti zdravotního pojištění nabídne službu primární zdravotní péče Teladoc, Primary360, více svým zákazníkům.

To vše znamená, že i přes krátkodobé potíže společnosti Teladoc má společnost na to, aby nadále zvyšovala dva klíčové ukazatele. Mám na mysli počet placených členů v USA a příjmy na člena. Tyto ukazatele ve druhém čtvrtletí vzrostly o 8,8 %, resp. 13 %. Obě jsou nezbytné pro dlouhodobý růst příjmů.

Co to všechno znamená pro vás jako investora? Ať už je váš investiční styl jakýkoli, po zvážení Gorevicova komentáře můžete mít na Teladoc optimističtější pohled. Investiční rozhodnutí však závisí na vaší toleranci k riziku.

Zdroj: Unsplash

Pokud patříte mezi opatrné investory, možná byste měli s nákupem akcií Teladoc ještě počkat. Ekonomické tlaky mohou v následujících měsících růst společnosti Teladoc nadále brzdit. A investoři by se do této akcie nemuseli vrhnout ze dne na den. Možná se rozhodnete zařadit Teladoc na seznam sledovaných akcií a počkat na další čtvrtletní zprávu nebo dvě, než začnete jednat.

Pokud jste však agresivnější investoři, může být nyní vhodná chvíle pro vstup do této oslabené, ale slibné akcie. Gorevicova slova nám ukazují, že potenciální zákazníci čekají v záloze. A to by mohlo vést k růstu tržeb a ceny akcií v budoucnu.