Bitcoin a další kryptoměny rostou již druhý týden po sobě

Bitcoin (BTC) zakončil týden o 5 % výše, čímž získal půdu pod nohama již druhý týden po sobě. Pro největší kryptoměnu podle tržní kapitalizace to byl rovněž třetí pozitivní týden za poslední čtyři.

Bitcoin se posunul výše i poté, co americké ministerstvo obchodu ve čtvrtek oznámilo, že hrubý domácí produkt USA klesl již druhé čtvrtletí po sobě, což podle technické definice, že dvě čtvrtletí po sobě klesajícího HDP jsou recesí, znamená, že země je v recesi.

Tento článek původně vyšel v Market Wrap, každodenním zpravodaji CoinDesk, který se ponořuje do dění na dnešních kryptotrhu. Přihlaste se k jeho odběru a dostávejte jej každý den do své e-mailové schránky.

BTC se nedávno obchodoval za zhruba 23 900 USD, tedy o 1 % výše za posledních 24 hodin, ačkoli v průběhu dne kolísal mezi kladným a záporným teritoriem. Od začátku roku se cena BTC propadla o 50 %.

Třicetidenní korelace mezi cenami BTC a akciovými indexy se v uplynulém týdnu zpřísnila, protože kryptoaktivum i akcie tento týden rostly.
Index S&P 500 v pátek vzrostl o 1 % a Dow Jones Industrial Average si připsal 0,9 %.

Cena etheru (ETH) klesla o 0,30 %, ale týden zakončila růstem o 12 %.

Altcoiny se vyvíjely smíšeně: Chainlink (LINK) a Polkadot (DOT) vzrostly o 12 %, resp. 4,5 %, zatímco Decentraland (MANA) a Cosmos (ATOM) klesly o 0,87 %, resp. 0,13 %.

Zatímco denní grafy bývají pro investory standardem, delší časové rámce mohou nabídnout lepší vhled. Například nejnovější týdenní graf BTC ukázal, že investoři vidí solidní vstupní bod na úrovni 20 000 USD.

Cena bitcoinu klesala devět týdnů po sobě počínaje týdnem, který skončil 2. dubna, a celkově klesla 10 z 12 týdnů (skončil 17. června). Rozsah pohybu směrem dolů ve 12. týdnu se shoduje s poklesem indexu relativní síly (RSI) na 19,43 bodu