5 důvodů, proč by se akcie Cathie Wood mohly v příštích 12 měsících zdvojnásobit

Mnozí z vás znají Cathie Woodovou, známou sběratelku akcií a zakladatelku společnosti ARK Invest. Zaměřuje se na investice do převratných technologických akcií s obrovským potenciálem růstu. Je skutečně tak známá, že akcie, které nakupuje ve svých fondech, jsou často označovány jako „akcie Cathie Woodové“. Jedná se o akcie jako Tesla (TSLA), Coinbase (COIN), Teladoc (TDOC), Block (SQ) a Roku (ROKU).

Možná také víte, jak se tyto akcie z největších vítězů Wall Street staly jejími největšími poraženými.

Během pandemie akcie Cathie Wood naprosto vyletěly vzhůru. Stalo se tak díky tomu, že spotřebitelé přijali převratné technologie a Fed dodal trhům likviditu, aby motivoval k rizikovému chování. Podpisový fond Cathie, ARK Innovation ETF (ARKK), vyletěl v roce 2020 o úžasných 157 % výše.

Byl to naprosto dechberoucí výkon.

Zdroj: Reuters

Ale akcie nerostou věčně. A v roce 2021 akcie Cathie Woodové přestaly růst. Spotřebitelé loni snížili využívání nových technologických platforem a rudá inflace ohrozila ocenění. Do konce roku 2021 klesl burzovně obchodovaný fond (ETF) ARK Innovation – stejný, který v roce 2020 vzrostl o 157 % – o 24 %.

Byl to obrovský zvrat.

Oživení v roce 2022 pro akcie Cathie Woodové

Nyní se s mým týmem domníváme, že takzvané akcie Cathie Wood čeká v roce 2022 další, ještě větší zvrat. S akciemi je to tak, že sice nerostou věčně, ale také neklesají věčně. Akcie Cathie Wood klesly příliš daleko a příliš rychle na přeprodané a podhodnocené úrovně. A na obzoru je několik významných katalyzátorů obratu.

Naše úvahy se zde rozpadají do pěti složek.

Ekonomika v letech 2022-23 zpomalí

V důsledku klesající spotřebitelské důvěry, prudkého poklesu míry úspor domácností, rostoucích úrokových sazeb zvyšujících náklady na půjčky a ukončení stimulačních plateb dojde v roce 2022 k poklesu spotřebitelských výdajů. Tyto výdaje pohánějí 70 % americké ekonomiky. A zpomalení spotřebitelských výdajů přirozeně vyvolá zpomalení ekonomiky. To způsobí, že zdravý růst podnikových zisků bude na trhu relativně vzácný. Investoři budou znovu soustředit své investiční dolary do společností, které mohou nadále produkovat silný růst – tj. do akcií Cathie Wood. Růstové akcie budou růst. Hodnotové akcie budou mít problémy.

Inflace výrazně zpomalí

Inflace byla v roce 2021 postrachem akcií Cathie Wood. V roce 2022 se však míra inflace dramaticky ochladí, protože se zpomalí spotřebitelské výdaje, zlepší se úzká místa v dodavatelském řetězci a meziroční srovnání se výrazně ztíží. V průběhu roku se míra inflace sníží na 3 % a na přelomu roku 22 a 23 se pravděpodobně ustálí kolem 2 %. Zrychlující se inflace zabila akcie Cathie Wood v roce 2021. Zpomalující inflace je v roce 2022 podpoří.

Zdroj: Getty Images

Fed provede obrat

Jedná se o Fed, který se řídí daty a v minulosti byl jestřábí, jen když to bylo nezbytně nutné. Do konce roku nebude jestřábí postoj politiky nutný. Inflace bude rychle zpomalovat. Hospodářská expanze bude zpomalovat. A trh práce se bude pravděpodobně nadále potýkat s obavami z nedostatku pracovních sil. Tváří v tvář těmto údajům se Fed vrátí k holubičímu politickému postoji. To bude samozřejmě pro růstové akcie býčí vývoj.

Spotřebitelské využívání technologií se znovu zrychlí

Spotřebitelé nepřestali v roce 2021 hojně využívat technologické platformy proto, že by tyto platformy nebyly užitečné. Prostě je jen unavilo, že v roce 2020 celý rok nepoužívali nic jiného než tyto platformy. Nyní však máme za sebou více než rok ekonomického oživení. A všechny tyto odložené požadavky spotřebitelů se vyčerpaly. Plně očekáváme, že se chování spotřebitelů v letech 2022-23 normalizuje. A v dnešní době „normální“ znamená zrychlené přijetí technologických platforem. Takové zrychlené přijetí pomůže technologickým společnostem v roce 2022 znovu zrychlit trajektorie růstu, zejména proto, že meziroční srovnání budou snazší.

Zdroj: Getty Images

Akcie Cathie Wood jsou velmi levné vzhledem k dlouhodobým odhadům

A mnohé z nich mají špatnou pověst, protože jsou velmi drahé. Jsou však drahé pouze tehdy, pokud se podíváte na odhady pro rok 2022. Pokud se podíváte na odhady pro rok 2025 a více, příběh se značně liší. Společnost Block se obchoduje za pouhý 1,6násobek svých odhadů tržeb na rok 2025, zatímco společnost Spotify (SPOT) se obchoduje za 1,2násobek svých odhadů tržeb na rok 2025. Roku se pohybuje na úrovni 1,4násobku odhadů prodejů v roce 2025. Zoom (ZM) se obchoduje na 5,3násobku a DocuSign (DOCU) na 3,9násobku. Pro srovnání, společnost McDonald’s (MCD) se obchoduje na 7,6násobku odhadu tržeb v roce 2025 a společnost Coca-Cola (KO) se obchoduje na 5,6násobku odhadu tržeb v roce 2025. Jinými slovy, hyperrůstové technologické akcie tedy korigovaly natolik nízko, že na základě odhadů pro rok 2025 se mnohé vyznačují rovnocenným oceněním jako akcie blue-chipů s nulovým růstem. To nedává smysl – a poskytuje to přesvědčivé důvody pro růst technologických akcií.

Závěrečné slovo k akciím Cathie Woodové

Celkově se domníváme, že ačkoli byly akcie Cathie Wood v letech 2021 a 22 zdrceny, v příštích 12 měsících se obrovsky zotaví.

V tomto názoru nejsme sami…

Podívejte se na konsenzuální cílové ceny analytiků na 12 měsíců dopředu pro některé z nejlepších akcií Cathie Wood. Coinbase – 44% potenciál růstu. Block – 58% potenciál růstu. Roku – 104% potenciál růstu. Zoom – ~20% potenciál růstu. UiPath (PATH) – ~40% potenciál růstu.

Lidé, kteří se zabývají čísly těchto akcií, si myslí, že jsou značně podhodnocené. My jsme je také prověřili a souhlasíme s nimi.

Zapamatujte si naše slova. Rok 2022 bude pro hyperrůstové technologické akcie rokem velkého oživení.