Citát Warrena Buffetta o devíti těhotných ženách je možná nejlepší obchodní rada

Warren Buffett poskytl množství rad pro investiční rozhodování i pro správná rozhodnutí v životě. Jednou z jeho nejlepších rad je opřít se o víru, že dobré věci se stanou těm, kteří si počkají. Buffett svými vlastními slovy řekl:

Buffet řekl: „Bez ohledu na to, jak velký je talent nebo úsilí, některé věci prostě potřebují čas. Nemůžete zplodit dítě za jeden měsíc tím, že přivedete do jiného stavu devět žen.

Ale kdo by opravdu chtěl čekat, když můžeme jet na plný plyn a zažít okamžité výnosy z dobré obchodní strategie, když je správné načasování? No, pro ty z nás, kteří se soustředí na krátkodobé zisky a okamžité uspokojení, je to jistě proveditelná snaha, ale je to protiklad Buffettova způsobu.

Jeff Bezos, zakladatel, výkonný předseda představenstva a bývalý prezident a generální ředitel společnosti Amazon, se jednou Buffetta zeptal: „Warrene, tvoje investiční teze jsou tak jednoduché, a přitom tak geniální. Proč tě všichni prostě nekopírují?“

Zdroj: INC

Buffett odpověděl bez zaváhání: „Protože nikdo nechce bohatnout pomalu.“

Warren Buffett pevně věří v důležitou lekci zpomalení a dlouhodobého myšlení. Chápe, že honba za krátkodobým ziskem je v podnikání zavádějícím jevem. Během Covidu jsme zapomněli hrát dlouhodobou hru, protože všichni přešli do reakčního módu, a tak došlo k posunu v krátkodobém myšlení kvůli změnám nutným z výluk, které pandemie představovala.

Nyní, když jsme překonali krizi, mít dlouhodobou strategii nakonec přinese výsledky a vydláždí cestu k úspěchu, takže cesta bude mnohem sladší. Rozhodující slovo, které to umožní, spočívá v jedné vzácné vlastnosti: trpělivosti.

Vědci zjistili, že lidé, kteří vykazují vzácnou vlastnost trpělivosti, dosahují většího pokroku při plnění svých cílů a jsou spokojenější, když jich dosáhnou (zejména pokud jsou tyto cíle obtížné), ve srovnání s méně trpělivými lidmi.

Klíčem k tomu, aby se vaše trpělivost stala úspěšnou obchodní ctností podporující vaši dlouhodobou hru, je spoléhat se na jeden důležitý faktor: disciplínu.

Viděl jsem příliš mnoho lidí, kteří se nechali odradit, vzdali to a selhali, protože nedbali na prostředky, které jim pomohly dostat se na vrchol hory. Vzdali se kvůli posedlosti dosažením cíle.

Zdroj: Unsplash

Cíle jsou bezpochyby důležité. To, co vás k těmto cílům dovede, je však trpělivost i disciplína. Právě ta vám pomůže vytrvat, když si vytvoříte vzorec opakovaných návyků a činností, které budete denně, znovu a znovu, provádět, abyste dosáhli svých nejvyšších cílů. Trpělivost a disciplína jsou to, co nakonec povede k vašemu úspěchu.

Buffettův citát nahoře naznačuje, že bychom se měli přestat honit za těmi koláčovými nápady a velkolepými snahami, které nepřinášejí žádný zisk. Skutečný úspěch nakonec přináší soustředění se na ty stálé, malé a důsledné každodenní činnosti, které dláždí cestu k dlouhodobým výsledkům. Vašimi nejlepšími zbraněmi – „bez ohledu na to, jak velký talent nebo úsilí máte“ – jsou trpělivost a disciplína.