Tato akcie FAANG se nachází v „inflexním bodě“ – a dává jí růst o 33 %

Všech pět akcií FAANG nyní vykázalo v tomto čtvrtletí zisk – a podle Marka Mahaneyho ze společnosti Evercore ISI má nyní jeden z technologických gigantů to nejhorší pevně za sebou.

Touto akcií je Amazon, který za čtvrtletí končící v červnu vykázal celkovou ztrátu 2 miliardy dolarů. USD, ale zaznamenal růst tržeb, který překonal očekávání.

„Amazon uvedl lepší než očekávaná čísla za červnové čtvrtletí a poté vydal vodítko pro zářijové čtvrtletí, které bylo zhruba v souladu s očekáváním,“ řekl Mahaney, vedoucí internetového výzkumu ve společnosti Evercore ISI, v pořadu CNBC „Squawk Box Asia“.

Zdůraznil, že se však očekává, že Amazon svůj výhled sníží vzhledem k riziku globální recese.

Zdroj: Aboutamazon.eu

„Tato společnost je především o diskrečních výdajích spotřebitelů, a ty musí oslabovat,“ řekl. Ale nestalo se tak a ve skutečnosti tu máte inflexní bod u Amazonu.“

Investory potěšil pozitivní výhled Amazonu, který poukázal na stále odolnou spotřebitelskou poptávku a přišel navzdory zhoršujícímu se výhledu spotřebitelské nálady v USA.

Mahaneymu to také dodalo optimismus, že Amazon má to nejhorší již za sebou a podle jeho slov se mu „daří opravdu dobře“. Pro druhou polovinu roku předpovídá zrychlující se růst tržeb a navzdory inflačním překážkám i růst marží.

„Zavádějí opravdu dobré produktové iniciativy… Zrychlili doručování a zvýšili skladové zásoby. Myslím, že to zvýšilo spokojenost jejich zákazníků a přimělo zákazníky Prime k větším nákupům,“ dodal a upozornil, že společnost v tomto čtvrtletí dosáhla lepších výsledků než ostatní maloobchodníci.

Společnost Amazon tento týden oznámila, že po únorovém zvýšení cen v USA zvyšuje ceny své předplatné služby Prime ve Velké Británii a v celé Evropě. V Evropě se ceny zvýší až o 43 %, což je více než téměř dvacetiprocentní nárůst v USA.

Zdroj: Gettyimages

Mahaney rovněž poukázal na pokračující růst cloudové výpočetní služby Amazon Web Services a také na růst reklamního byznysu společnosti.

„Jedná se o činnosti s vyšší marží, které rostou rychleji než hlavní maloobchodní činnost, což bude mít skvělý dopad na marže. Tento posun struktury tržeb směrem k podnikům s vyšší marží a rychleji rostoucím, je pozitivní,“ uvedl.

Celkově se podle Mahaneyho začíná posilovat i technologický sektor. Poznamenal, že zmírnění očekávání kolem inflace a sazeb na zvýšení úroků vytvořilo prostředí, které je příznivější než v posledních šesti měsících.

„Akcie Amazonu se mi líbí a myslím, že mohou pokračovat v růstu. Je tu spousta věcí, které se zatím nepovedly. Na trzích jsme se stále ještě plně nezotavili, zatímco marže pro International jsou stále slabé. Myslím si, že ty se v příštích 12 měsících zlepší. Základní ukazatele budou silnější, takže společnost i akcie mají stále ještě mnoho možností růstu,“ dodal.

V poznámce Mahaney zvýšil svou cílovou cenu pro Amazon na 180 USD, což představuje potenciální růst o přibližně 33 % oproti ceně téměř 135 USD z 29. července.