Registrace domén služby Ethereum Name Service dosáhly historického maxima

Podle údajů společnosti ENS Domains překročil počet domén Ethereum Name Service 1,8 milionu, přičemž jen v červenci bylo zaregistrováno 378 000 nových domén .eth.

Prudký nárůst registrací přichází v době, kdy se komunita Etherea připravuje na nadcházející sloučení, které proběhne příští měsíc a v jehož důsledku se vrchní blockchain pro dapps, DAO a NFT změní z konsensuálního algoritmu proof-of-work na proof of stake.

V tweetu oznamujícím rekordní počet registrací společnost ENS Domains uvedla, že zaznamenala příjmy ve výši 5 400 ETH (přibližně 8,8 milionu USD) a 48 000 nových Ethereum účtů, které používají alespoň jedno jméno ENS, plus více než 99 % objemu prodeje domén na OpenSea v minulém měsíci.

I když sloučení může hrát roli ve zvýšené aktivitě, Khori Whittaker, výkonný ředitel společnosti True Names Limited, která stojí za doménami ENS, se domnívá, že nárůst je spíše organický.

Zdroj: Shutterstock

„Existuje mimořádně aktivní a vášnivý ekosystém zastánců ENS, kteří nezávisle a organicky vytvářejí dílčí komunity a šíří informace o tom, co je s doménami ENS možné,“ uvedla Whittakerová v e-mailu pro Decrypt.

Podle Whittakera bychom se nedočkali prudkého nárůstu registrací bez úsilí nezávislých vývojářů v ekosystému, kteří vytvářejí tržiště a další aplikace a skupiny související s ENS, jako jsou mimo jiné „klub 999“, „klub 10 tisíc“, „klub TLC“ a „klub 100 tisíc“.

Dalším faktorem, který podle Whittakera přispěl k prudkému nárůstu, byl pokles poplatků za plyn při transakcích s ethereem. „Všimli jsme si, že když klesnou poplatky za plyn, aktivita při registraci domén prudce vzroste,“ řekl.

Podle Whittakera společnost také začala pozorovat nárůst přítomnosti neanglicky mluvících komunit v ekosystému ENS, včetně arabsky a španělsky mluvících komunit.