Společnost Baillie Gifford právě zdvojnásobila podíl akcií Affirm (AFRM)

Akcie společnosti Affirm (NASDAQ:AFRM) jsou po významném nákupu ze strany Baillie Gifford v plném centru pozornosti. Společnost Affirm mezitím potvrdila, že 25. srpna po uzavření trhu oznámí své hospodářské výsledky. Analytici očekávají ztrátu zisku na akcii ve výši 59 centů a tržby ve výši 354,8 milionu USD.

Společnost Baillie Gifford působí jako firma pro správu investic ve Velké Británii a spravuje cenné papíry v hodnotě více než 142 miliard USD. 13F. Firma má za sebou renomované výsledky v oblasti překonávání výkonnosti a působí jako dlouhodobý investor. Akcie ve svém portfoliu drží v průměru 11,8 čtvrtletí, tedy necelé tři roky. V současné době jsou tři hlavní akcie v portfoliu 13F společnosti Baillie: Tesla (NASDAQ:TSLA), Moderna (NASDAQ:MRNA) a Illumina (NASDAQ:ILMN).

S ohledem na to se podívejme na nákup akcií firmy AFRM.

Akcie AFRM: Baillie Gifford nakoupila 6,83 milionu akcií společnosti AFRM.

Podle upraveného formuláře 13G, který dnes obdržela Komise pro cenné papíry (SEC), společnost Baillie Gifford nakoupila dalších 6,83 milionu akcií společnosti AFRM. Tento nákup zvýšil stávající podíl firmy o 42 %.

Po tomto nákupu nyní Baillie vlastní celkem 23,14 milionu akcií, což odpovídá 10,23% podílu. Společnost Baillie lze navíc nyní klasifikovat jako insider společnosti, protože vlastní více než 10% podíl.

Proč tedy přesně firma tento nákup uskutečnila? Od začátku roku se akcie AFRM propadly o více než 60 %. S rostoucí inflací jsou spotřebitelé méně ochotni nakupovat zboží s využitím služby kup teď, zaplať později (BNPL). Je také zajímavé, že se Baillie rozhodla navýšit svůj podíl jen několik týdnů před ziskem. Nakonec může firma vidět atraktivní příležitost ke slevě, když se v blízkosti rýsuje katalyzátor.