Vážení fanoušci akcií společnosti Tesla, připravte se na Cyber Roundup

Fanoušci společnosti Tesla (NASDAQ:TSLA) čekali na 4. srpen celé měsíce. Od chvíle, kdy lídr v oblasti elektromobilů oznámil své plány na další rozdělení akcií, finanční svět očekává jeho potvrzení. Zítra budou akcionáři hlasovat o návrhu na další rozdělení akcií TSLA a očekávání je velké. Elon Musk to ví a hodlá toho využít. Generální ředitel společnosti Tesla přejmenoval akci na Cyber Roundup, což je jasná narážka na Cyber Rodeo v dubnu 2022. Vzhledem k tomu, že akcie TSLA rostou a investoři se chystají vrhnout na nově rozdělené akcie, finanční svět je bedlivě sleduje.

Akcie TSLA od minulého týdne vzrostly o 10 % a za měsíc o 32 %, což svědčí o pomalém, i když stabilním růstu. Tyto zisky nejsou tak vysoké jako 80 %, o které akcie TSLA vzrostly v týdnech předcházejících rozdělení akcií Tesla v roce 2020. Naznačují však, že investoři akciím věří a jsou optimističtí ohledně vyhlídek růstu společnosti Tesla po rozdělení. Rozdělení akcií TSLA je jistě povinně sledovanou událostí léta, ale schůze akcionářů může přinést i další zajímavé novinky.

Podívejme se blíže na zítřejší událost a na to, co by investoři měli vědět o kybernetickém rozdělení.

Zdroj: Unsplash

Akcie TSLA a Cyber Roundup

V kolik hodin akce začíná? CarBuzz uvádí, že zájemci by se měli „určitě naladit 4. srpna v 17:30 EST, aby si vyslechli všechny nejnovější zprávy o společnosti Tesla“. Pro diváky ve středoevropském čase začíná akce v 16:30. Tesla rovněž uvedla odkaz na webové stránce akce s tím, že „živý videopřenos akce bude přístupný široké veřejnosti“.

Tesla se na Cyber Roundup připravuje již od minulého týdne. Dne 26. července sdílela odkaz na platformu pro akcionáře, aby se investoři mohli přihlásit a zúčastnit se nadcházejících rozhodnutí.

O několik dní později Musk tento odkaz znovu zveřejnil na Twitteru a vyzval akcionáře k účasti.

Je zřejmé, že společnost je na Cyber Roundup připravena a těší se, až se jí akcionáři ozvou. Současní i budoucí investoři se těší, až se dozvědí verdikt návrhu na rozdělení akcií TSLA. Existují však i další otázky, na které chtějí investoři znát odpovědi.