Akcie OPEN: 3 klíčové věci, které je třeba sledovat, když Opendoor vykazuje zisk

Všechny oči se upírají na akcie společnosti Opendoor (NASDAQ:OPEN), která se dnes po uzavření trhu chystá oznámit výsledky za druhé čtvrtletí. Bohužel akcie za poslední měsíc klesly o 8 % kvůli vysoké pokutě 62 milionů dolarů od Federální obchodní komise (FTC).

V pondělí FTC obvinila společnost Opendoor, že „podváděla potenciální prodejce domů tím, že jim namluvila, že prodejem svého domu společnosti Opendoor mohou vydělat více peněz než na volném trhu“. FTC rovněž tvrdí, že Opendoor podváděl potenciální prodejce pomocí klamavých a zavádějících taktik. Komise tvrdí, že většina lidí, kteří prodali své domy přes Opendoor, dostala „o tisíce dolarů méně“, než kdyby použili tradiční postup. V důsledku toho bude muset Opendoor zaplatit 62 milionů dolarů a „přestat s klamavou taktikou“.

Ředitel Úřadu pro ochranu spotřebitelů FTC Samuel Levine dodal:

„Společnost Opendoor slibovala, že způsobí revoluci na trhu s nemovitostmi, ale svůj byznys vybudovala pomocí staromódního klamání ohledně toho, kolik mohou spotřebitelé vydělat na prodeji svých domů prostřednictvím této platformy.“

Pokuta FTC rozhodně nevytváří pozitivní kulisu vedoucí k výdělkům. Pojďme se podívat na podrobnosti.

Akcie OPEN: 3 ukazatele, které je třeba sledovat v souvislosti se ziskem

Za prvé, akcionáři akcií OPEN budou chtít v nadcházející zprávě sledovat tržby. Konsensuální odhad analytiků pro tržby za 2. čtvrtletí činí 4,19 miliardy USD. Tato hodnota znamená meziroční růst o 286 %. Nejnižší a nejvyšší odhad tržeb za dané období činí 3,93 miliardy USD a 4,44 miliardy USD.

Zdroj: Pexels

Další položkou je zisk na akcii (EPS). Odhady analytiků počítají s průměrným ziskem na akcii ve výši 12 centů, přičemž nejnižší a nejvyšší odhad činí 3 a 17 centů. Před rokem společnost Opendoor vykázala ztrátu na akcii ve výši 24 centů. Jakýkoli vývoj od záporného EPS k pozitivnímu je skvělým signálem, který ukazuje, že společnost je stále ziskovější.

V neposlední řadě budou akcionáři chtít sledovat pokyny. Analytici očekávají za 3. čtvrtletí ztrátu na akcii ve výši 7 centů a tržby ve výši 4,26 miliardy USD. Za celý rok se rovněž očekává zisk na akcii ve výši 14 centů a tržby ve výši 17,96 miliardy USD.

V současné době nesou akcie OPEN průměrnou cílovou cenu 12 USD mezi 13 firmami s pokrytím akcií. Poslední aktualizaci pokrytí poskytl analytik Dae Lee z JPMorgan. Dne 28. července firma zahájila pokrytí společnosti OPEN s ratingem „overweight“ a cílovou cenou 9 USD za akcii.